Ragyogó sütő pillanatok alatt - Felejtsd el a súrolást!

Forrás: Thinkstock -
szódabikarbóna takarítás otthon sütő lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eleged van a makacs, odaégett foltokból? Folyton csak halogatod a sütő takarítását? Ne tedd! Mutatunk egy trükköd, amivel egyszerűen és pillanatok alatt végezheted el ezt a nem túl népszerű teendőt.

Ezzel a trükkel soha többé nem fog gondot okozni a tűzhely és a sütő tisztítása. Vegyél elő egy virágpermetezéshez használt szórófejes üveget. Tegyél bele egy evőkanál szódabikarbónát és egy kanál ecetet. Ne lepődj meg, gyorsan habzani kezd majd ez a két komponens az üvegben. Önts a folyadékba két-három csepp zsíroldó mosogatószert, és engedd fel egy fél pohár vízzel. Pakolj ki mindent a sütőből és a permetezőfej segítségével fújd be a makacs foltokat bőségesen. Várj 10-15 percet, hogy az ecetes szódabikarbóna hatni kezdjen, majd egy szivaccsal egyszerűen töröld le az odaégett szennyeződéseket. Ez a folyadék a rács tisztításához is nagy segítséget nyújt majd. Próbáld ki, nem fogsz csalódni.

Forrás: Thinkstock

TIPP: Ha van az otthonodban háztartási tisztítógép, még könnyebb dolgod van. A forró gőz ugyanis pillanatok alatt feloldja a nem kívánt szennyeződéseket, amelyeket aztán egyetlen mozdulattal letörölhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.