Már 43 kutya pusztult el egy rejtélyes kórban Norvégiában

Forrás: Origo -
halál kutya kór Norvégia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legkevesebb 173 kutya megbetegedett abban a gyors lefolyású rejtélyes betegségben, amely a kutyákat tizedeli Norvégiában, a helyi hatóságok szerint 43 kutya pusztult el az ismeretlen kórban.

A norvég élelmiszerbiztonsági hatóság még vizsgálja a hányással és véres hasmenéssel járó betegség okát. Az illetékesek hétfőn közölték, hogy a szakemberek még nem jutottak végső következtetésre az okokat illetően, eddig mintegy 90 kutyafajtát kezeltek hasonló tünetekkel.

Egyre több kutya pusztul el egy rejtélyes betegségben - Képünk illusztráció Forrás: Origo

A hatóságok javasolják, hogy a tulajdonosok tartsák pórázon kutyáikat, kerüljék el, hogy érintkezhessenek más állatokkal, ne engedjék meg nekik, hogy szaglásszanak, vagy egyenek bármit is olyan területen, ahol más kutyák is megfordultak.

Elővigyázatosságból megtiltották, hogy norvég kutyák részt vegyenek a szomszédos országokban rendezett kutyakiállításokon.

Norvégián kívül nem jelentették a rejtélyes betegséget. A Norvég Állategészséggyi Intézet vészhelyzeti és biztonsági igazgatója, Jorun Jarp szeptember elején arról beszélt, hogy ilyesmi még nem fordult elő Norvégiában. "Nagyon szörnyű látni, hogy amúgy makkegészséges és pompás norvég kutyák múlnak ki ilyen gyorsan" - mondta. A megbetegedéseket az ország legkülönbözőbb vidékeiről jelentik.

Megölte anyósát egy székesfehérvári férfihttp://www.life.hu/news/20190923-megolte-anyosat-egy-szekesfehervari-ferfi.htmlVégzett anyósával egy székesfehérvári férfi. NewsOrigoElhunyt Carl Ruiz, az ismert tévés séfhttp://www.life.hu/news/20190923-elhunyt-carl-ruiz-az-ismert-teves-sef.htmlElhunyt Carl Ruiz, az ismert tévés séf. Csak 44 éves volt. News--Halálos baleset Nyergesújfalunál:egy kerékpárost gázolt a vonat http://www.life.hu/news/20190923-halalos-baleset-nyergesujfalunalegy-kerekparost-gazolt-a-vonat.htmlHalálra gázolt egy kerékpárost a vonat Nyergesújfalunál - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.News--Szalmonellafertőzés okozta a hajdúsámsoni gyerekek tömeges megbetegedéséthttp://www.life.hu/news/20190923-szalmonellafertozes-okozta-a-hajdusamsoni-gyerekek-tomeges-megbetegedeset-1.htmlTömegesen betegedtek meg a hajdúsámsoni gyerekek, most kiderült, mi áll a háttérben. News--Lánykérés közben fulladt vízbe az amerikai férfihttp://www.life.hu/news/20190923-lanykeres-kozben-fulladt-vizbe-az-amerikai-ferfi.htmlSteven Weber, Jr. barátnőjével, Kenesha Antoninével utazott Tanzániában nyaralni. Pemba-szigetének szépsége tökéletes háttérként szolgált volna a lánykéréshez, de Steven úgy érezte, ennél sokkal ötletesebb módon teszi fel a nagy kérdést. NewsOrigoHivatalosan is megkezdődött a csillagászati őszhttp://www.life.hu/news/20190923-hivatalosan-is-megkezdodott-a-csillagaszati-osz.htmlMa van az őszi napéjegyenlőség, amivel hivatalosan is kezdetét veszi az ősz. A nappalok rövidülnek, az éjszakák hosszabbak és hűvösebbek lesznek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.