Rejtélyes betegség tizedeli a kutyákat Norvégiában

betegség kutya Norvégia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fogalmuk sincs a norvég hatóságoknak, hogy mi lehet az a gyors lefolyású rejtélyes betegség, amelyben amúgy egészséges kutyák tucatjai pusztultak el a közelmúltban szerte az országban.

A Norvég Állategészségügyi Intézet hétvégi mérlege szerint eddig 25 kutya pusztult bele a hányással és véres hasmenéssel járó betegségbe. A hatóság szerint nem tudni, hogy a megbetegedések kapcsolatban állnak-e egymással, egy fertőző járványról vagy egyedi esetekről van-e szó.
Az elhullások okát négy kutya felboncolása után sem sikerült megállapítani. Azonosítottak két ismeretlen baktériumot, de nem tudni, hogy ezeknek közük van-e megbetegedésekhez.

Az intézet vészhelyzeti és biztonsági igazgatója, Jorun Jarp szerint ilyesmi még nem fordult elő Norvégiában. "Nagyon szörnyű látni, hogy amúgy makkegészséges és pompás norvég kutyák halnak meg ilyen gyorsan" - mondta.

A megbetegedéseket az észak-déli irányban hosszan elterülő ország legkülönbözőbb vidékeiről jelentik.
Hírek szerint a szomszédos Svédországban is aggódnak a kutyatartók az állatbetegség terjedésétől.

Holttestet találtak egy felborult autó alatt Csepelenhttp://www.life.hu/news/20190909-holttestet-talaltak-egy-felborult-auto-alatt-csepelen.htmlHolttestet találtak egy felborult autó alatt vasárnap délután Csepelen - tájékoztatott a BRFK. News--Változékony idő várható a hétenhttp://www.life.hu/news/20190909-idojaras-valtozekony-ido-varhato-a-heten.htmlVáltozékony idő várható a héten: ködre, esőre, napsütésre is készülni kell, lehűlés viszont nem várható, néhol még 28 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.News--Mesterséges kómában tartják az amerikai Juan Manuel Correa F-2-es autóversenyzőthttp://www.life.hu/news/20190908-mesterseges-komaban-tartjak-az-amerikai-juan-manuel-correa-f2es-autoversenyzot.htmlMesterséges kómában tartják az amerikai Juan Manuel Correát, aki részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének a Forma-2-es sorozat múlt szombati, belgiumi versenyén. NewsOrigoIdeiglenesen elhalasztják a futókörök tervezett kijelölését a Fiumei úti sírkertbenhttp://www.life.hu/news/20190908-a-nori-ideiglenesen-elhalasztja-a-futokorok-tervezett-kijeloleset-a-fiumei-uti-sirkertben.htmlNemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei Futókör átadásával kapcsolatosan látva a futó társadalom megosztottságát, úgy döntött, hogy a futókörök tervezett kijelölését és avatását ideiglenesen elhalasztja, valamint párbeszédet kezdeményez a futókkal annak érdekében, hogy az érvek és indokok megvitatását követően mindenki számára megnyugtató helyzetet teremtsen. News--Hárman meghaltak egy balesetben a 2-es úton Vác környékénhttp://www.life.hu/news/20190908-harman-meghaltak-egy-balesetben-a-2es-uton-vac-kornyeken-szombaton-este.htmlAutóbaleset történt szombaton este a 2-es főúton Vác közelében. NewsThinkstockElérte Kanadát a Dorian hurrikán, és több ezren menekültek el a Bahamák letarolt szigeteirőlhttp://www.life.hu/news/20190908-elerte-kanadat-a-dorian-hurrikan-es-tobb-ezren-menekultek-el-a-bahamak-letarolt-szigeteirol.htmlHeves esővel és erős széllel elérte Kanada atlanti partját szombat este a Dorian hurrikán. Több százezer ember otthonában megszűnt az áramszolgáltatás Új-Skócia tartományban, fővárosában, Halifaxben pedig a belvárosban ledőlt egy építési daru. Közben több ezer ember menekült el a Bahamák korábban letarolt északi szigeteiről. A vihar pusztításának egyelőre egyetlen áldozata sincs Kanadában.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.