2 ezer éves "iPhone-t" találtak a régészek

régész csontváz iPhone sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy több mint 2 ezer éves sírt tártak fel Oroszországban, amelyben egy olyan tárgyat is találtak, amely távolról kísértetiesen hasonlít egy iPhone-hoz.

Egy ritka, több mint 2 ezer éves sírt tártak fel a minap Oroszországban. A régészek egy női csontvázra bukkantak, amit el is neveztek Natashának. Csakhogy volt a sírban még valami nagyon szokatlan: egy különös fekete tárgy, amely távolról pont úgy néz ki, mint egy iPhone.

Később kiderült, ez nem más, mint egy díszekkel kirakott övcsat - írja a Mirror.

Idén csaknem kétszer annyi esőerdő pusztult el Brazíliában, mint tavalyhttp://www.life.hu/news/20190909-iden-csaknem-ketszer-annyi-esoerdo-pusztult-el-braziliaban-mint-tavaly.htmlIdén már 6404,4 négyzetkilométer esőerdő pusztult el Brazíliában, csaknem kétszer annyi, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte vasárnap a Brazil Űrkutatási Intézet (INPE).News--Gyűjtést szerveznek a horvátországi horrorbalesetben megsérült magyar férfinakhttp://www.life.hu/news/20190909-gyujtest-szerveznek-a-horvatorszagi-horrorbalesetben-megserult-magyar-ferfinak.htmlGyűjtés szerveznek annak a magyar teniszedzőnek, aki a horvátországi horrorbalesetben sérült meg súlyosan a nyáron. News--Megszólalt az M5-ösön a forgalommal szemben hajtó nő édesanyjahttp://www.life.hu/news/20190909-megszolalt-az-m5oson-a-forgalommal-szemben-hajto-no-edesanyja.htmlHárman meghaltak, amikor egy forgalommal szemben közlekedő autó összeütközött egy másikkal az M5-ös autópályán péntekre virradó éjszaka Felsőpakony térségében. A kocsik az árokba csapódtak és mindkettő kigyulladt. A Szeged felé szabálytalanul közlekedő kék Suzukiban egy 27 éves édesanya és tízesztendős kisfia, míg a másik kocsiban, egy Opelben román állampolgárok utaztak. Közülük egy 68 éves nő vesztette életét, csodával határos módon hárman sérülésekkel megúszták.News--Halálra gázolt egy embert a vonat Jánosházánhttp://www.life.hu/news/20190909-halalra-gazolt-egy-embert-a-vonat-janoshazan.htmlHalálra gázolt egy embert a vonat hétfő reggel Jánosházán, tájékoztatott a vasúttársaság. News--Elérte Kanadát a Dorian hurrikán, és több ezren menekültek el a Bahamák letarolt szigeteirőlhttp://www.life.hu/news/20190908-elerte-kanadat-a-dorian-hurrikan-es-tobb-ezren-menekultek-el-a-bahamak-letarolt-szigeteirol.htmlHeves esővel és erős széllel elérte Kanada atlanti partját szombat este a Dorian hurrikán. Több százezer ember otthonában megszűnt az áramszolgáltatás Új-Skócia tartományban, fővárosában, Halifaxben pedig a belvárosban ledőlt egy építési daru. Közben több ezer ember menekült el a Bahamák korábban letarolt északi szigeteiről. A vihar pusztításának egyelőre egyetlen áldozata sincs Kanadában.News--Meghalt egy autós a főváros XXIII. kerületébenhttp://www.life.hu/news/20190907-meghalt-egy-autos-a-fovaros-xxiii-keruleteben.htmlMeghalt egy autós szombat hajnalban a főváros XXIII. kerületében, a Majori úton - erősítette meg a rendőrség az MTI-információit.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.