Mesterséges kómában tartják az amerikai Juan Manuel Correa F-2-es autóversenyzőt

Forrás: Sauber Junior Team -
Juan Manuel Correa Forma-2 Anthoine Hubert baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mesterséges kómában tartják az amerikai Juan Manuel Correát, aki részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének a Forma-2-es sorozat múlt szombati, belgiumi versenyén.

A hétfői hírek még arról szóltak, hogy lassan javul az amerikai autóversenyző állapota, miután vasárnap négyórás műtéten esett át, amely mindkét törött lábát érintette. Az állapota stabil volt, és már tervezték az Egyesült Államokba szállítását, ehelyett a héten egy londoni kórházban folytatták a kezelését.
Családjának szombati közleménye szerint az ecuadori születésű Correa állapota jelenleg is stabil, de kritikus, mivel újabb komplikációk léptek fel, és akut respirációs distressz-szindrómát, vagyis súlyos légzészavart diagnosztizáltak nála.

Forrás: Sauber Junior Team


Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de olyan súlyos sérülései voltak, hogy nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.