Egy kutató bebizonyította, hogy a fák énekelnek

fa növény ének kutató erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nico Georis amerikai "növényzenész" bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy a növények bizony énekelnek - írja a Bors.

A kutató egy szonifikációs eszköz segítségével végezte a munkáját, ami hangokra fordítja le a begyűjtött adatokat. Nico bebizonyította, hogy egyes növények gyorsabban, míg mások lassabban zenélnek. Azt mondja, vannak olyanok, amelyek csak a hajnali érintésre reagálnak, és vannak olyanok is, amelyek teljes csendben élnek. Egy közös azonban mindben: az ember közeledtére nyugtalanná válnak. A kutató szerint ideje túllépni azon, hogy az ember a legintelligensebb faj a földön.

A növények bizony énekelnek Forrás: WWF Magyarország/Gálhidy László

"Bárhová nézek, élő, tudatos növényeket látok, akik folyamatosan rejtélyes zenét pulzálnak, és látom, hogy nélkülük nem élhetünk ezen a bolygón. Fájdalmas belegondolni, hogy ezekben a pillanatokban, amikor a föld két legnagyobb egybefüggő erdősége ég hatalmas területen Amazóniában és Szibériában, milyen hangok, sikolyok hagyhatják el a növények szervezetét..." - idézte Georist a lap.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.