Egy indonéz férfi 700 kilométert sétált hátrafelé az erdők megmentéséért

séta Indonézia környezetvédelem erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 700 kilométert sétált hátrafelé jávai falujából a sziget fővárosáig egy indonéz férfi, aki ezzel akarja felhívni a figyelmet az erdőirtásokra.

Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, amelyet szintén érintett az erdőirtás. A 43 éves férfi várhatóan pénteken éri el Jakartát, ahol találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, hogy megkérje rá: telepítsék újra a fákat a Mount Wilisen és más lecsupaszított területen.
"Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében, összefogva más közösségekkel" - mondta el csütörtökön, mikor elérte a Jakartától 22 kilométerre fekvő Bekasit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sudah masuk bulan Agustus nih A Listeners. Dibulan Agustus ini, sebagai rakyat Indonesia pasti udah merencanakan dong kegiatan yang akan dilakukan di 17 Agustus mendatang yang bertepatan hari Kemerdekaan Indonesia. Begitu juga dengan Medi Bastoni nih A Listeners. - Pria asal Tulungagung, Jawa Timur ini melakukan aksi jalan mundur dari Tulungagung menuju Istana Negara Jakarta loh, A Listeners. Medi memulai berjalan mundur pada tanggal 18 Juli lalu, dan rencananya tiba di Istana Negara pada 17 Agustus nantinya untuk mengikuti upacara bendera di Istana Negara pada hari Kemerdekaan Indonesia ke-74 bersama Presiden Joko Widodo. - Medi juga ingin meminta sebuah bibit dari Jokowi, yang nantinya bakal ditanam di kaki Gunung Wilis, sebagai arti kepedulian dan pentingnya merawat kelestarian hutan. Medi berharap aksinya ini dapat menggugah hati para generasi muda untuk ikut melestarikan Gunung Wilis. - Selain itu A Listeners, ternyata alasan berjalan mundur itu karena dia berharap semua warga negara Indonesia dapat melihat ke belakang untuk mengingat dan menghargai jasa perjuangan para pahlawan. - Aksi Medi Bastoni sungguh berarti ya A Listeners, semoga Medi bisa tepat waktu juga tiba di Istana Negara pada 17 Agustus nantinya! . . . #aradiomedan #radio #medan #info #weekendclub #merdeka #indonesia #17agustus #medibastoni #jokowi

103.8 FM • #RadioMedan (@a_radio_medan) által megosztott bejegyzés,


Indonéziában hosszú ideje gyors ütemben folyik a társadalmi és környezeti károkat okozó erdőirtás, amelynek hasznát a papírgyártók és pálmaolaj-vállalatok fölözik le. Az erdők eltűnése és a károsanyag-kibocsátás miatt Kína, az Egyesült Államok és India után Indonézia a negyedik a globális felmelegedéshez leginkább hozzájáruló országok között.

A négygyermekes apa tavaly 73 kilométert tett meg hátrafelé haladva a kelet-jávai Tulungagungtól a Mount Wilis csúcsáig ugyancsak az erdőirtások ellen tiltakozva. Bastoni naponta 20-30 kilométert tett meg 700 kilométeres útján. Egy visszapillantó tükör segítségével kerülte el az ütközést az útjába eső tárgyakkal. A férfi éjszakánként általában mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt. Számos faluban és városban, ahol elhaladt, örvendezve üdvözölték, enni és innivalóval látták el, vagy vendégül is látták éjszakára. Eredetileg augusztus 17-ére, Indonézia függetlenségi ünnepére akart Jakartába érkezni, de az egyik lába feldagadt, ami miatt pár napos pihenőre kényszerült, s így az elnöki palotában sem vehetett részt a ceremónián, amelyre meghívást kapott. Bastoni ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az elnök mégis fogadja, és segít az erdők újratelepítésében.

Kétszájú halszörny fotóján ámul az internet népehttp://www.life.hu/news/20190822-ketszaju-halszorny-fotojan-amul-az-internet-nepe.htmlKülönleges tavi pisztrángot fogtak ki az amerikai-kanadai határon fekvő Champlain-tónál. Az állatnak két szája van.News--Megöltek egy férfit Balatonfűzfőnhttp://www.life.hu/news/20190822-megoltek-egy-ferfit-balatonfuzfon.htmlMegöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.News--Holtan találták a hétvégén eltűnt sikeres lengyel filmproducerthttp://www.life.hu/news/20190822-holtan-talaltak-a-hetvegen-eltunt-sikeres-lengyel-filmproducert.htmlMegtalálták egy tóban Piotr Wozniak-Starak sikeres lengyel filmproducer holttestét. A férfit vasárnap hajnal óta keresték, miután kiderült, hogy motorcsónakjából beleesett a vízbe - közölte csütörtökön egy lengyel belügyminisztériumi illetékes. NewsMeghalt egy parasportoló az evezős világbajnokságon: vizsgálják a tragédia körülményeithttp://www.life.hu/news/20190822-meghalt-egy-parasportolo-az-evezos-vilagbajnoksagon-vizsgaljak-a-tragedia-korulmenyeit.htmlMeghalt egy paraevezős az Ausztriában zajló evezős világbajnokságon. News--Kajak-kenu vb - Kizárták a Kárász, Kozák párosthttp://www.life.hu/news/20190822-kajakkenuvb-kizartak-a-karasz-kozak-parost.htmlA csütörtöki előfutam után kizárták az 500 méteren címvédő Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpárost a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, mert a hajójuk könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél. Így a magyar csapat ebben a számban nem tud tokiói kvótát szerezni a vb-n. News--Nyugdíjasokra csaptak le a rendőrök: csoportos szex az erdőbenhttp://www.life.hu/news/20190822-nyugdijasokra-csaptak-le-a-rendorok-csoportos-szex-az-erdoben.htmlNyilvános szex miatt tartóztattak le hat nyugdíjast Fairfieldben (USA). A legidősebb résztvevő 85 éves! NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.