légszennyezettség Mongólia éghajlatváltozás klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mongólia az az ország, amely talán leginkább szenved az éghajlatváltozás következményeitől.

A világ minden táján egyre jobban szenvednek az emberek a légszennyezettségtől. Mongólia fővárosa, Ulánbátor ilyen szempontból talán a legrosszabb helyzetben van – írja a BBC.

A brit csatorna az ázsiai ország helyzetéről egy rövidfilmet is készített. Beszámoltak benne arról, mekkora problémát okoz a helyieknek az éghajlatváltozás. Az elmúlt években 2,2 fokot emelkedett az átlaghőmérséklet és emiatt sokan kényszerültek arra, hogy elhagyják vidéki lakóhelyüket, ahol állattenyésztéssel foglalkoztak, és beköltöztek a nagyvárosokba.

Ott azonban még rosszabb a helyzet, a gyermekek 90 százaléka kényszerül arra, hogy nap mint nap beszívja a mérgező levegőt.

Tízéves gyermeket falt fel egy krokodil a Fülöp-szigetekenhttp://www.life.hu/news/20190814-tizeves-gyermeket-falt-fel-egy-krokodil-a-fulopszigeteken.htmlKrokodil áldozatául esett egy tízéves gyermek a Fülöp-szigeteken. News--A hosszú hétvégére visszatér a jó időhttp://www.life.hu/news/20190814-a-hosszu-hetvegere-visszater-a-jo-ido-idojaras.htmlNincs ok az aggodalomra. Bár ma hűvös van és az eső is az ország legnagyobb részén esik, ez nem marad sokáig így. NewsOrigoHelybeli ütötte el a 12 éves újlengyeli kisfiút: barátai végignézték a gázolásthttp://www.life.hu/news/20190814-helybeli-utotte-el-a-12-eves-ujlengyeli-kisfiut-kristofot-baratai-vegigneztek-a-gazolast.htmlEgész Újlengyel gyászolja a 12 éves K. Kristófot. A fiú a barátaival biciklizett, amikor egy helybéli férfi elütötte. A tragédia után a gyermek családja és a gázoló is összeroppant. News--A San Franciscó-i opera lemondta a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo koncertjéthttp://www.life.hu/news/20190814-a-san-francisco-i-opera-lemondta-a-szexualis-zaklatassal-vadolt-placido-domingo-koncertjet.htmlA San Franciscó-i opera kedden lemondta a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo október elejére tervezett koncertjét. Az operaház közleményben jelentette be, hogy noha az operaénekes-igazgató elleni vádak szerint a szexuális zaklatás nem San Franciscóban történt, a dalszínház elkötelezett a szexuális zaklatások elleni szigorú politikája iránt és elvárja a társulat minden tagjától, hogy szakmai viselkedésével eleget tegyen a legmagasabb szintű elvárásoknak. News--A Facebook elismerte, hogy lehallgatta egyes felhasználók beszélgetéseithttp://www.life.hu/news/20190814-a-facebook-elismerte-hogy-lehallgatta-egyes-felhasznalok-beszelgeteseit-1.htmlElismerte kedden a Bloomberg hírügynökségnek küldött közleményben a Facebook, hogy korábban – saját állítása szerint a felhasználók engedélyével – lehallgatott bizonyos beszélgetéseket, amelyekről leiratot is készített. News--Figyelmeztet a Nébih: fémdarabok lehetnek ebben a párizsibanhttp://www.life.hu/news/20190813-nebih-femdarab-lehet-a-parizsiban.htmlFémdarab lehet a Kaiser márkájú Arany Pulyka párizsiban - hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.NewsFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.