Letartóztatták a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottját

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
gyilkosság Rákospalota letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Azt írták, a gyanú szerint az ukrán állampolgárságú férfi vasárnap egy XV. kerületi házban késsel legalább nyolcszor megszúrta az ott tartózkodó sértettet. Az 51 éves férfi a helyszínen meghalt.
A gyanúsítottnak Magyarországon nincs bejelentett tartózkodási helye, munkaviszonya, jövedelme, a gyilkosság után azonnal elhagyta Budapestet, és menekülés közben a késtől is megszabadult. A férfit a hatóságok a magyar–ukrán határon fogták el. A bíróság szerint a szökés veszélye mellett fennállt volna a lehetősége annak, hogy a gyanúsított bizonyítékokat semmisít meg, illetve befolyásolja a tanúkat.
A végzést minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált – áll a közleményben. A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Gyilkossági helyszínelés a rákospalotai Zrínyi utcában 2019. augusztus 11-én Fotó: Szabó Gábor - Origo


A bizonyítékok szerint a bűncselekmény éjszakáján három ukrán állampolgár hagyta el a XV. kerületi házat, emiatt körözést adtak ki ellenük. Nem sokkal később – ötödmagukkal – egy ukrán rendszámú gépkocsiban kilépésre jelentkeztek Lónyánál. A három embert ekkor fogták el. Kiderült, hogy közülük csak a 21 éves H. Róbert gyanúsítható a gyilkossággal, őt őrizetbe vették, a másik két férfit tanúként hallgatták meg.

Gyilkossági helyszínelés a rákospalotai Zrínyi utcában 2019. augusztus 11-én Fotó: Szabó Gábor - Origo


A rendőrség azt is közölte, hogy az ukrán állampolgárok körülbelül egy hete legálisan, munkavégzés céljából tartózkodtak Magyarországon, és egy szóváltás torkollott gyilkosságba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.