Több mint 50 erdőtűz tombol Görögországban

Forrás: Shutterstock / Készítette: yelantsevv -
Görögország erdőtűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több száz tűzoltó harcol több mint 50 erdőtűz ellen Görögországban. Az oltást nehezíti, hogy erős szél tombol, és hatalmas a hőség az országban – adta hírül az ANA görög hírügynökség vasárnap.

Elafóniszosz szigetén egy szállodát és egy kempinget kellett kiüríteni az erdőtűz miatt. Az Athénhoz közeli Marathón térségében egy gyermektábor lakóit menekítették biztonságos helyre.

Forrás: Shutterstock / Készítette: yelantsevv

Marathón Mati fürdőhely közelében fekszik, ahol tavaly egy erdőtűzben 102 ember vesztette életét.
Vasárnapra Görögország területére 40 Celsius-fokot jelzett a meteorológia. Nikosz Hardaliasz, a katasztrófavédelem vezetője közölte, hogy a mentők és a tűzoltók a szélsőséges időjárási körülmények, az erős szél, a nagy szárazság és a hőség miatt péntek óta készültségben állnak mindenhol.

Rettentő ciki: "Sz@rj a gatyádba" néven e-mailezett véletlenül egy nőhttp://www.life.hu/news/20190811-rettento-ciki-szarj-a-gatyadba-neven-emailezett-veletlenul-egy-no.htmlElképesztően kínos sztorit dolgozott fel a brit Mirror. Az üzletasszony Lauren Brownnal kislánya szúrt ki. A gyerek Siri segítségével átállította anyja e-mailjeit, aki innentől fogva Poop Your Pants, vagyis magyarul szarj a gatyádba néven küldött leveleket. News--Brutális hőséggel indul a jövő hét: szerdára várható enyhüléshttp://www.life.hu/news/20190811-brutalis-hoseggel-indul-a-jovo-het-szerdara-varhato-enyhules-idojaras.htmlA jövő hét egy brutális, 33–37 fok közötti csúcshőmérsékletet hozó hétfővel indít, több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, de egy megyét leszámítva az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetés van érvényben a kánikula miatt. News--Kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók egészségének megőrzésére a hőségbenhttp://www.life.hu/news/20190811-kiemelt-figyelmet-kell-forditani-a-munkavallalok-egeszsegenek-megorzesere-hosegben.htmlA munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvízellátásról – közölte a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján szombaton. NewsOrigoPszichiátriai vizsgálat vár a kamasz fiúra, aki ledobott egy kisgyereket a Tate Modern Múzeum teraszárólhttp://www.life.hu/news/20190809-pszichiatriai-vizsgalat-var-a-kamaszfiura-aki-ledobott-egy-kisgyereket-a-tate-modern-muzeum.htmlPszichiátriai vizsgálatnak vetik alá azt a 17 éves kamaszt, aki a minap a gyanú szerint ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról. A tizenévesnek februárban kell bíróság elé állnia, addig őrizetben marad. News--A hét elején látható a legjobban az augusztusi csillaghulláshttp://www.life.hu/news/20190809-a-het-elejen-lathato-a-legjobban-az-augusztusi-csillaghullas-perseidak.htmlIdén hétfőről keddre virradó éjszaka várható az augusztusi csillaghullás tetőpontja – mondta el Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára az MTI-nek. NewsOrigoMajdnem ütközött két InterCity Hort–Csánynálhttp://www.life.hu/news/20190809-majdnem-utkozott-ket-intercity-hortcsanynal-penteken.htmlA Rózsa és a Borsod IC-k néztek egymással farkasszemet. Az eset miatt a miskolci vonalon jelentős késésekre kell számítani – tájékoztatott az iho.hu News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.