Brutális hőséggel indul a jövő hét: szerdára várható enyhülés

Fotó: Polyak Attila - Origo -
kánikula hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő hét egy brutális, 33–37 fok közötti csúcshőmérsékletet hozó hétfővel indít, több megyére is harmadfokú riasztást adtak ki, de egy megyét leszámítva az egész országra legalább másodfokú figyelmeztetés van érvényben a kánikula miatt.

Kedden a reggeli órákban még érezhető lesz az előző nap hatása, azonban később a derült égboltra felhők érkeznek és egyre több helyen várható majd eső, zápor, zivatar, valamint a szél is egyre nagyobb területen erősödik meg, a Dunántúlon akár viharos erejű is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, nyugaton lesz napközben hűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Rettentő ciki: "Sz@rj a gatyádba" néven e-mailezett véletlenül egy nőhttp://www.life.hu/news/20190811-rettento-ciki-szarj-a-gatyadba-neven-emailezett-veletlenul-egy-no.htmlElképesztően kínos sztorit dolgozott fel a brit Mirror. Az üzletasszony Lauren Brownnal kislánya szúrt ki. A gyerek Siri segítségével átállította anyja e-mailjeit, aki innentől fogva Poop Your Pants, vagyis magyarul szarj a gatyádba néven küldött leveleket. News--Kiemelt figyelmet kell fordítani a munkavállalók egészségének megőrzésére a hőségbenhttp://www.life.hu/news/20190811-kiemelt-figyelmet-kell-forditani-a-munkavallalok-egeszsegenek-megorzesere-hosegben.htmlA munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvízellátásról – közölte a Pénzügyminisztérium munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján szombaton. NewsOrigoAz ország nagy részére vasárnapra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálathttp://www.life.hu/news/20190811-az-orszag-nagy-reszere-vasarnapra-is-figyelmeztetest-adott-ki-a-meteorologiai-szolgalat-hoseg-miatt.htmlA hőség miatt az ország nagy részére vasárnapra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Pszichiátriai vizsgálat vár a kamasz fiúra, aki ledobott egy kisgyereket a Tate Modern Múzeum teraszárólhttp://www.life.hu/news/20190809-pszichiatriai-vizsgalat-var-a-kamaszfiura-aki-ledobott-egy-kisgyereket-a-tate-modern-muzeum.htmlPszichiátriai vizsgálatnak vetik alá azt a 17 éves kamaszt, aki a minap a gyanú szerint ledobott egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern Múzeum 10 emelet magasan lévő kilátóteraszáról. A tizenévesnek februárban kell bíróság elé állnia, addig őrizetben marad. News--Óriáspanda-ikrek születtek egy belgiumi vadállatparkbanhttp://www.life.hu/news/20190809-oriaspanda-ikrek-szulettek-egy-belgiumi-vadallatparkban.htmlÓriáspanda-ikrek születtek a belgiumi Pairi Daiza vadállatparkban. Ez a második alkalom, hogy a Kínából 2014-ben érkezett nőstény, Hao Hao kölyköt hozott a világra – jelentette be pénteken az intézmény. News--Sziget fesztivál 2019: a szervezők felkészültek a következő napok hőségérehttp://www.life.hu/news/20190809-sziget-fesztival-2019-a-szervezok-felkeszultek-a-kovetkezo-napok-hosegere.htmlA Sziget szervezői felkészültek a következő három napban várható hőségre, számos intézkedéssel segítik a fesztiválozókat a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet elviselésében – közölte Vető Viktória sajtófőnök pénteken az MTI-vel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.