Extrém mértékű, 8-as erősségű UV-B-sugárzás lesz szerdán

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
sugárzás kánikula időjárás hőség UV-B
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-vel.

Érdemes óvatosnak lenni szerdán, ugyanis figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as (extrém) UV-B-sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15–20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy az emberek fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, 11 és 15 óra között lehetőleg ne napozzanak.

A várható UV-B-értékek területi eloszlása megtekinthető az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Szerdán óvatosnak kell lennünk a napozással Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az előrejelzés szerint szerdán a több-kevesebb napsütés mellett a keleti megyékben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de csak kevés helyen fordulhat elő futózápor, elsősorban az északkeleti megyékben. A legalacsonyabb hőmérséklet 13–18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 30–33, keletebbre 25–29 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.