Időjárás: Európában van, ahol 42 fokot is mérnek

Forrás: Shutterstock -
meleg időjárás hőség Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A júliusi időjárás meglehetősen változatos volt, hiszen a lehűléssel és a tikkasztó hőséggel is meg kellett küzdeni. Az utolsó napokban sem lesz ez másként. 

A júliusi időjárás tartogatott meglepetéseket, ugyanis olykor a forrósággal kellett megküzdenünk, máskor pedig az esővel, viharokkal, vagy éppen lehűléssel. Az utolsó napokra is jellemző a változékonyság, és nemcsak hazánkban, hanem Európa nagy részén.

Dél-Spanyolországban 42 fok is lehet - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Nyugat-Európa időjárását markáns anticiklon alakítja, napos, csapadékmentes idő jellemző arrafelé. Az előrejelzéseknek megfelelően a hőhullám már elérte a nyugati államokat, hiszen

Dél-Spanyolországban már 41, 42, Dél-Franciaországban pedig 35, 37 fokos maximum-hőmérsékletet is mérnek.


A kontinens északi felén azonban ciklonrendszer okoz változékony, csapadékos időjárást. Jelentősebb csapadékot a Belorusszia felett örvénylő ciklon területéről jelentettek, és ez a ciklon azért is érdekes, mert előoldalán déli, délkeleti áramlással a Skandináv-félsziget északi felére meglehetősen meleg levegő áramlik; sokfelé emelkedik 26, 28 fok köré a hőmérséklet a délutáni órákban, sőt

Norvégia északi partvidékén - már bőven az Északi-sarkkörön túl - 29, 30 fok is előfordul.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább az említett nyugati magasnyomás peremén érkező szárazabb levegő alakítja - írja az MTI.

A Dunántúlon túlnyomóan napos, gyengén gomolyfelhős, csapadékmentes idő ígérkezik kedden és szerdán is.

A Dunától keletre azonban kedd délutánig még felhősebb lesz az ég,

csak estétől csökken majd jelentősen a felhőzet. Szerdán a több-kevesebb napsütés mellett a keleti megyékben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, de futó zápor kedden és szerdán is csak kevés helyen fordulhat elő, elsősorban az északkeleti megyékben. Kedden az északi szelet még élénk, olykor erős széllökések kísérik, estétől azonban már jellemzően mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 30 és 33, keletebbre 25 és 29 fok között valószínű.

Földrengést észleltek Jászberény közelébenhttp://www.life.hu/news/20190723-foldrengest-eszleltek-jaszbereny-kozeleben.htmlKisebb földrengés történt kedden Jászberény közelében. NewsOrigoA család úgy véli, öngyilkosságnak álcázhatták Balog Sarolta haláláthttp://www.life.hu/news/20190723-a-csalad-ugy-veli-ongyilkossagnak-alcazhattak-balog-sarolta-halalat.html2014-ben hunyt el a 22 éves Balog Sarolta. A hivatalos álláspont szerint öngyilkosságot követett el, ám a családja úgy véli, egy gyilkosságot álcáztak így. Most a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesülethez fordultak azért, hogy vizsgálják meg újra szerettük halálának körülményeit. News--Joaquín „El Chapo” Guzman mexikói drogbáró az egyik legdurvább börtönbe kerülhttp://www.life.hu/news/20190723-joaquin-el-chapo-guzmant-mexikoi-drogbaro-az-egyik-legdurvabb-bortonbe-kerul.htmlÉlete végéig börtönben marad Joaquín „El Chapo" Guzman mexikói drogbáró a coloradói Florence-ben. Úgy tudni, ez a világ egyik legszigorúbb és legembertelenebb börtöne. News--Időjárás: csütörtökön tetőzik a kánikula Nyugat-Európábanhttp://www.life.hu/news/20190722-idojaras-csutortokon-tetozik-a-kanikula-nyugateuropaban.htmlNyugat-Európában csütörtökön tetőzik a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. News--Így van most a család, akit Horvátországban tarolt le egy BMW-shttp://www.life.hu/news/20190722-igy-van-most-a-csalad-akit-horvatorszagban-tarolt-le-egy-bmws.htmlJúlius 11-én egy horvátországi autópályán egy fizetőkapunál várakozó magyar család autójába belerohant egy bedrogozott BMW-s. Az apát, az anyát és hétéves fiukat válságos állapotban szállították kórházba. A Ripost kiderítette, hogy vannak most. News--Hamisított tanulmányi eredményekkel akart érettségizni egy zalai fiatalhttp://www.life.hu/news/20190722-hamisitott-tanulmanyi-eredmenyekkel-akart-erettsegizni-egy-zalai-fiatal.htmlKözokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy zalai fiatal ellen, aki a központi informatikai rendszer hibáját kihasználva meghamisította a bukott érettségi vizsgájának dokumentumát. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.