Csernobil közelében volt a magyar férfi a katasztrófa idején, mégsem betegedett meg

Forrás: Shutterstock/ TravelParkaMonkeyMatt -
atomkatasztrófa katasztrófa Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg Horváth Zoltán főmérnök az egyetlen magyar, aki Csernobil közelében járt az atomkatasztrófakor, de soha nem betegedett meg.

Horváth Zoltán 1986. április 26-án nagyjából 10 kilométerre volt a csernobili reaktortól, amikor az atomkatasztrófa történt. A Blikk szerint a főmérnök a szovjet mezőgazdasági minisztérium meghívására érkezett a térségbe, hogy kollégáival biztosítson húsz magyar napraforgóhibrid vetőmagjával egy kísérletet. Ahol dolgozott, onnan jól lehetett látni az erőművet.

Jól látszódott a hatalmas épületegyüttes. A következő napon, április 26-án aztán folytattuk a munkát. Amikor újra rápillantottam az erőműre, egyből feltűnt, hogy előző nap még gömbölyded teteje volt, aznap reggel viszont már furcsán lapos” – mesélte a férfi a lapnak.

A magyar szakember Csernobil közelében tartózkodott Forrás: Shutterstock/ TravelParkaMonkeyMatt

A vetés után elutaztak Kijevbe, ahol a kezükbe nyomtak egy repülőjegyet, hogy azonnal repüljenek haza. Itthon már fehér köpenyes orvosok várták őket sugármérővel. Akkor tudták meg, mi történt.

Zoltánt ezt követően megvizsgálták az országos sugárbiológiai intézetben, de eredményt nem kapott. Csak később derült ki, hogy a csodával határos módon neki semmi baja nem esett.

Közeleg Somló Tamás halálának 3. évfordulója: Charlie videóban emlékezik meg rólahttp://www.life.hu/sztarok/20190718-kozeleg-somlo-tamas-halalanak-3-evforduloja-charlie-videoban-emlekezik-meg-rola.htmlA 2016. július 19-én elhunyt Somló Tamásra emlékszik Charlie a Facebook-oldalán. Közös fotókat és videót is posztolt, utóbbihoz azt írta: „Drága Tamás! Nagyon hiányzol!"TV + Sztárok--Magyar milliárdos edzőtermébe jár Justin Bieber – fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190717-magyar-milliardos-edzotermebe-jar-justin-bieber.htmlGattyán György edzőtermében kapták lencsevégre Justin Biebert. TV + Sztárok--Szekeres Adrien a Balatonon vitorlázik: fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190717-szekeres-adrien-a-balatonon-vitorlazik-foto.htmlA gyönyörű hangú énekesnő, Szekeres Adrien a Balaton közepéről posztolt, vitorlázás közben.TV + SztárokOrigoGörög Zita dekoltázsán ámulnak a férfiak – fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190717-gorog-zita-dekoltazsan-amulnak-a-ferfiak.htmlGörög Zita családjával együtt utazott el kikapcsolódni és a nyaralásról egy merész fotót is posztolt a közösségi oldalára. TV + SztárokOrigoCzippán Anett bikiniben mutatta meg tökéletes alakját – fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190717-czippan-anett-bikiniben-mutatta-meg-tokeletes-alakjat.htmlCzippán Anett bikiniben mutatta meg bombaalakját. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoMély ráncok, ősz tincsek: így fognak kinézni a hazai hírességek idősenhttp://www.life.hu/sztarok/20190717-mely-rancok-osz-tincsek-igy-fognak-kinezni-a-hazai-hiressegek-idosen.htmlHosszú Katinkától Sebestyén Balázsig rengeteg magyar híresség kipróbálta már azt az applikációt, amely megmutatja, nagyjából hogyan fognak kinézni idős korukban. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.