Szakemberek szerint jobb, ha letöröljük személyes adatainkat a Facebookról

Forrás: Pixabay / Pexels -
személyes adat Facebook PIN-kód születési dátum jelszó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek arra figyelmeztetnek, jobb, ha letöröljük a Facebookról a születési dátumunkat és egyéb személyes adatunkat.

Sajnos rengeteg negatív példa van arra vonatkozóan, mi történik akkor, ha minden személyes adatunkat, fotónkat megosztjuk a Facebookon. Nem ritka, hogy valaki kiposztolja, nyaralni megy, közben pedig betörők törnek be a lakásába, hiszen tudják, hogy nincs otthon. A szakemberek most arra figyelmeztetnek, akár azzal is bajba kerülhetünk, ha a születési dátumunkat megadjuk. Ezzel ugyanis az illetéktelenek már könnyen feltörhetik fiókunkat vagy telefonunkat: sokan ezt használják jelszavuknak vagy PIN-kódjuknak.

A Cifas nevű brit cég, amely arra specializálódott, hogy megelőzze az internetes csalásokat, azt írja, a csalók akár a puzzle-t, olyan könnyen összerakhatják személyes adatainkat. Azt ajánlják, a munkahelyünket és a lakcímünket, születési városunkat se tegyük közzé.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels
Férgek falták fel a mocsokban élő brit nőthttp://www.life.hu/news/20190716-fergek-faltak-fel-a-mocsokban-elo-brit-not.htmlFérgek faltak fel egy nőt, aki borzasztó körülmények között élt házában Angliában. News--MaddieMcCann-ügy: új módszerrel próbálják megkeresni a kislánythttp://www.life.hu/news/20190716-maddiemccann-ugy-uj-modszerrel-probaljak-megkeresni-a-kislanyt-plakatok.htmlNem adják fel Maddie McCann kezelését, sőt. Most arra biztatják a brit turistákat, írja a Mirror, hogy nyaralásukkor tegyenek ki képet a kislányról, hátha az segít a nyomára bukkanni. News--Kiderült, milyen hangot találunk szexinekhttp://www.life.hu/news/20190716-kiderult-milyen-hangot-talalunk-szexinek.htmlKiderült, valójában milyen hangot tartanak vonzónak a nők és a férfiak. News--Férfiak állítják: ezek a legnehezebb pillanatok az életükbenhttp://www.life.hu/news/20190716-ferfiak-allitjak-ezek-a-legnehezebb-pillanatok-az-eletukben.htmlA Reddit nyomán a Men's Health szedte össze, hogy melyek a legnehezebb dolgok, ha valaki férfinak született. Mi azért azt mondjuk, soha nagyobb gondja ne legyenek senkinek. Íme, a lista. NewsOrigoSzélsőséges időjárás: 32 fokos hőséget mértek Szibériábanhttp://www.life.hu/news/20190716-szelsoseges-idojaras-32-fokos-hoseget-mertek-sziberiaban.htmlSzibériában, Jakutszkban található a világ egyik legismertebb permafrosztja, olyan jégmező, amely több éve fagyott állapotban van. A térség egyébként is szélsőséges időjárásról híres, de most minden eddignél melegebbet, 32 fokot mértek. News--Időjárás: hétvégére visszatérhet a kánikulahttp://www.life.hu/news/20190715-idojaras-hetvegere-visszaterhet-a-kanikula.htmlA hűvösebb napok után hétvégére visszatérhet a kánikula. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.