Kiderült, milyen hangot találunk szexinek

Forrás: Dreamstime -
szexi kutatás hang vonzalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, valójában milyen hangot tartanak vonzónak a nők és a férfiak.

Régebbi tanulmányok azt állították, a nők a mély, búgó hangot találják vonzónak, ez ugyanis a magas tesztoszteronszinthez köthető, a férfiak pedig a magas ösztrogénszint miatt a női hangoktól alélnak el. Ezek azonban tévhitnek bizonyultak, 2010-ben ugyanis egy tanulmány rávilágított arra, ha a nők érdeklődnek egy férfi iránt, akkor változtatnak a hangszínükön, sokkal mélyebb hangon kezdenek el a kiszemelt úriemberrel társalogni.

A mély hang szexi lenne? Forrás: Dreamstime

Van egy olyan sztereotípia a kultúránkban, hogy a mély hangot tartjuk vonzónak” – mondta el a Huffington Postnak Susan Hughes kutató, majd hozzátette, ennek az az oka, hogy ez a mély, szexi hang az erőt, gazdagságot, határozottságot sugallja.

Egy másik professzor, Jean Berko Gleason szerint összességében kijelenthető, hogy a szexi hang meleg, hívogató és az orrhangtól merőben távol áll.

Példaként megemlítik a szakemberek Barack Obamát, akinek nyugodt és határozott a hangja, valószínűleg ennek is köszönheti népszerűségét.

Szélsőséges időjárás: 32 fokos hőséget mértek Szibériábanhttp://www.life.hu/news/20190716-szelsoseges-idojaras-32-fokos-hoseget-mertek-sziberiaban.htmlSzibériában, Jakutszkban található a világ egyik legismertebb permafrosztja, olyan jégmező, amely több éve fagyott állapotban van. A térség egyébként is szélsőséges időjárásról híres, de most minden eddignél melegebbet, 32 fokot mértek. News--Részleges holdfogyatkozás lesz látható július 16-án estehttp://www.life.hu/news/20190716-reszleges-holdfogyatkozas-lesz-lathato-julius-16an-este.htmlRészleges holdfogyatkozásban gyönyörködhetünk ma este. NewsOrigoMeghalt egy sportvezető a Hungaroringenhttp://www.life.hu/news/20190714-meghalt-egy-sportvezeto-a-hungaroringen.htmlA Hungaroring Classic című versenyen rosszul lett, majd elhunyt az egyik sportszakmai közreműködő. News--A vizsgált kalandparkok harmada nem felelt meg az előírásoknakhttp://www.life.hu/news/20190715-a-vizsgalt-kalandparkok-harmada-nem-felelt-meg-az-eloirasoknak.htmlA vizsgált kalandparkok 31 százaléka nem felelt meg teljes körűen az üzemeltetésre vonatkozó előírásoknak – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel. News--Szekrényajtó-fogantyút talált az éttermi kajájában a lány: vizsgálatot indítottakhttp://www.life.hu/news/20190714-szekrenyajtofogantyut-talalt-ettermi-kajajaban-a-lany-vizsgalatot-inditottak.htmlSe vége, se hossza nem lenne, ha sorolni kezdenénk, mi mindent találtak már emberek az éttermi tányérjukban: ezúttal a Taco Bell amerikai gyorsétterem okozott meglepetést egy vendégének, Eve Saintnak, aki már a kaja kicsomagolása előtt is ideges volt, mert sokat kellett várnia. Nos, a látványtól biztos nem nyugodott meg. NewsOrigoNekiment egy villanyoszlopnak egy autó Békéscsabánhttp://www.life.hu/news/20190714-nekiment-egy-oszlopnak-egy-auto-bekescsaban-kozolte-a-katasztrofavedelem.htmlFél pályán halad a forgalom a Berényi úton, mivel villanyoszlopnak hajtott egy autó a Békési úti kereszteződés közelében. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.