New Yorkban hetvenezren maradtak áram nélkül

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Scott Heins -
áram New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Körülbelül hetvenezer ember maradt áram nélkül szombat este az egyesült államokbeli New Yorkban, ahol leállt, illetve akadozott a metróközlekedés, továbbá emberek ragadtak a liftekben. Nem működtek a forgalmi jelzőlámpák sem, ami a felszíni közlekedést nehezítette.

A BBC hírportáljának beszámolója szerint a Con Edison helyi elektromos művek azt közölte, hogy egy transzformátorállomás volt az áramkimaradás oka a város 64. utcájában, amely Manhattan negyed középső és felső nyugati részében jelentett gondot. Később az érintett hat körzetből ötben visszatért az áram.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Scott Heins


A Con Edison tájékoztatása szerint a keletkezett műszaki hibában nem játszott szerepet, hogy a nagy melegben megnövekedett az elektromos hálózat terhelése. Bill de Blasio, New York polgármestere Twitter-üzenetében azt írta, hogy műszaki hiba miatt borult sötétségbe a városrész.

Az egyik emlékezetes áramkimaradás New Yorkban 1977-ben volt, amikor a sötétséget kihasználva nagyon sok betörés és gyújtogatás történt. Huszonhat évvel később, 2003 augusztusában is volt egy jelentősebb áramkimaradás az amerikai nagyvárosban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.