Időjárás: hideg, szeles és esős lesz a hétvége

Forrás: Thinkstock -
eső hideg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétvégén is marad a megszokottnál hűvösebb idő, sőt, az elmúlt napokhoz képest is csökken a hőmérséklet, és záporokra, zivatarokra is számítani kell. A szél viharossá fokozódhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek eljuttatott előrejelezéséből kiderül, hogy pénteken délelőtt elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg egy-egy zivatar. Délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, Nyugat-Magyarországon lesz enyhébb a reggel, de az északi völgyekben, a Nyírségben és az Alföld egyes részein ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között várható.

Hétvégén eső és hűvös idő várható. Forrás: Thinkstock

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 11-16, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Dunai hajóbaleset: 300 oldalas kihallgatási jegyzőkönyv készült a tanúvallomásokbólhttp://www.life.hu/news/20190711-dunai-hajobaleset-300-oldalas-kihallgatasi-jegyzokonyv-keszult-a-tanuvallomasokbol.htmlA parton állóktól, a környező kisebb hajók legénységétől és a Viking Sigyn utasaitól is felvették a nyomozók a tanúvallomásokat a Hableány sétahajó kataszrófája után. A vallomások mintegy 300 oldalt tesznek ki, melyekből most napvilágot látott néhány részlet. News--Olvad a Thwaites-gleccser: fél métert emelkedhet a tengerszint világszertehttp://www.life.hu/news/20190711-olvad-a-thwaitesgleccser-fel-metert-emelkedhet-a-tengerszint-vilagszerte.htmlA Florida méretű Thwaites-gleccser nagymértékű olvadásnak indult. Ennek hatása az egész világra kiterjedhet, ugyanis ha nem teszünk valamit, akkor világszerte fél méterrel emelkedhet a tengerszint. News--Több turista is meghalt a Görögországot sújtó jégesők és szélviharok miatthttp://www.life.hu/news/20190711-tobb-turista-is-meghalt-a-gorogorszagot-sujto-jegesok-es-szelviharok-miatt.htmlLegalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt – közölte a görög közszolgálati rádió. NewsBrutális pofont kapott egy diáklány egy elefánttólhttp://www.life.hu/news/20190710-brutalis-pofont-kapott-egy-diaklany-egy-elefanttol.htmlEgy pennsylvaniai középiskolai csoport Zambiában kirándult, amikor az első napjuk végén megnéztek egy afrikai elefántot. Ami az után történt, arra senki sem számított. News--Szellentése buktatott le egy amerikai bűnözőthttp://www.life.hu/news/20190710-szellentese-buktatta-le-az-amerikai-bunozot.htmlSaját magát buktatta le Amerikában egy férfi: szellentésével fedte fel rejtekhelyét. NewsOrigoBrutális időjárás: ökölnyi jégdarabok estek az égből Olaszországbanhttp://www.life.hu/news/20190710-okolnyi-jegdarabok-estek-az-egbol-olaszorszagban.htmlÖkölnagyságú jégdarabok estek szerdán a közép-olaszországi Pescara városában. Legalább 18 ember megsérült - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A sérültek - köztük egy várandós nő - sürgősségi kezelésre szorultak az őket ért vágások és zúzódások miatt, különösen a fejen. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.