Siklók leptek el magyar településeket, a házakba is bemennek

Forrás: shutterstock.com -
meleg Nyár település sikló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több magyar településen is gondot okoznak a siklók, amelyek hűvöst keresve a lakásokba is bemennek.

Elleptek siklók több magyar települést is: az utóbbi napokban utcán, autó motorterében és lakásokban is fotóztak hüllőket. A Blikk most megkeresett egy szakembert, aki elárulta, mi az oka annak, hogy ennyire elszaporodtak, és bemennek olyan helyekre is, ahova egyébként nem szoktak.

Másfél hónapja naponta 3-4 riasztást is kapok siklókkal kapcsolatban. Ennek az az oka, hogy párzási időszak van, ami most a kánikula idejére esett. Mindenki azt gondolja, hogy a hüllők szeretik a meleget, ám a nagy hőséget még ők sem bírják. Inkább behúzódnak egy hűvös helyre, ami lehet egy ház pincéje vagy akár az autó motortere. (...) Egy laikus nem tudja beazonosítani, hogy milyen kígyót lát, így minden esetben értesítse a 112-t" – mondta a lapnak Both Zoltán vadállatbefogó.

A kép csak illusztráció Forrás: shutterstock.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.