szúnyog szúnyogcsípés rovarirtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, miért szaporodtak el az utóbbi időben a szúnyogok és hogyan védekezhetünk ellenük.

Sokan észrevehették, hogy az elmúlt időszakban igencsak megszaporodtak a szúnyogok. Soltész Zoltán biológus a TV2 Mokkájában elárulta, mi is az oka a vérszívók megnövekedett számának.

A hosszabb esős periódust robbanásszerű meleg követte. Ez a két dolog kell a csípőszúnyogok fejlődéséhez: vizes élőhely és meleg. Ha 30–35 fokok vannak, akkor a csípőszúnyogok a tojástól akár 5 nap alatt kifejődhetnek.”

A szakember hozzátette, a szúnyogok különösen a reggeli és esti szürkületi periódusban a legaktívabbak. Szúnyoghálóval érdemes ellenük védekezni és fokozottan oda kell figyelni az ajtók, ablakok nyitására, mert a vérszívók gyorsan beszöknek az otthonunkba.

Nagyon sok praktika kering az interneten, ezeknek a hatékonysága sokszor megkérdőjelezhető... Az irtószerek be vannak vizsgálva, tehát a hatékonyságuk bizonyított. Ezeket érdemes alkalmazni. Illóolajat is sokan ajánlanak, de ezekkel vigyázni kell, mert ha töményen kenjük fel a bőrre, akkor olyan, mintha megégettük volna magunkat. Hathatós módszer az, ha megszüntetjük az élőhelyüket a saját házunk körül. Ki kell önteni az esővizes hordót, az ereszcsatornában is megszorulhat a víz vagy akár egy kint hagyott játékban is...”

Időjárás: Németh Lajos szerint a héten nem tér vissza a kánikulahttp://www.life.hu/news/20190617-idojaras-nemeth-lajos-szerint-a-heten-nem-ter-vissza-a-kanikula.htmlTegnap heves zivatarokkal ért véget az év első hőhulláma, Németh Lajos pedig elárulta, mire számíthatunk a héten, visszatér-e a forróság. NewsOrigoBrutálisan megöltek két terápiás malacot Amerikábanhttp://www.life.hu/news/20190617-brutalisan-megoltek-ket-terapias-malacot-amerikaban.htmlKét terápiás malacot öltek meg Amerikában. News--Elfogták a fiatal nőt, aki megölte a teknőst a Fővárosi Állatkertbenhttp://www.life.hu/news/20190616-elfogtak-a-fiatal-not-aki-megolte-a-teknost-a-fovarosi-allatkertben.htmlEgy hatalmas kővel vert agyon egy védett görög teknőst egy fiatal nő az Állatkertben. A nő benyúlt a kerítésen, és megfogta az állatot, a teknős ezért félelmében lepiszkította a kezét. Ekkor kapta fel a nő a követ, földhöz vágta a teknőst, majd halálra zúzta vele. Ezért a kegyetlenségért akár három évet is kaphat, a teknős ugyanis még több mint 50 évig élhetett volna. A rendőrség elfogta a 28 éves ózdi nőt. NewsOrigoHolttestet találtak a zalaegerszegi parkerdőbenhttp://www.life.hu/news/20190616-holttestet-talaltak-a-zalaegerszegi-parkerdoben.htmlHolttestet találtak a sétálók szombat reggel a zalaegerszegi parkerdőben – írta online kiadásában a Zalai Hírlap. News--Települések nyomaira bukkantak az Északi-tenger mélyénhttp://www.life.hu/news/20190614-telepulesek-nyomaira-bukkantak-az-eszaki-tenger-melyen.htmlAz Északi-tenger mélyén elsüllyedt városok nyomait találták meg a kutatók. NewsOrigoDunai hajóbaleset: egy szakértő szerint a Viking Sigyn kapitánya nem jelezte előzési szándékáthttp://www.life.hu/news/20190615-dunai-hajobaleset-szakerto-szerint-a-viking-sigyn-kapitanya-nem-jelezte-elozesi-szandekat.htmlA Dunai hajóbaleset okát hosszas vizsgálat fogja kideríteni, de egy dolog már valószínű: a szakértő szerint az ukrán hajóskapitány valamit elmulasztott. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.