Időjárás: Németh Lajos szerint a héten nem tér vissza a kánikula

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos kánikula időjárás Nyár előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap heves zivatarokkal ért véget az év első hőhulláma, Németh Lajos pedig elárulta, mire számíthatunk a héten, visszatér-e a forróság.

Németh Lajos a Balaton mellől jelentkezett be a TV2 reggeli műsorában és arról beszélt, milyen időnk lesz a héten. Kiderült, fázni nem fogunk, ugyanakkor a kánikula sem tér vissza egyelőre.

A következő napokban marad a nyár, ezt egyértelműen ki kell jelenteni. (...) 25–30 fok közötti hőmérséklet várható, de benne van a légkörben, hogy kedvezőek a meteorológiai feltételek egy-egy zápor-zivatar kialakulására. Ma és holnap több helyen lehet erre számítani, benne van a felhőszakadás esélye is, de akkora pusztítást semmiképp nem okoznak, mint tegnap. Aztán szerdától, csütörtöktől 30 fok körüli csúcshőmérséklet lesz, ez körülbelül megfelel az ilyenkor szokásosnak. Nem lesz forróság, hőség, várhatóan a hőségriadót sem kell kiadni. A hét második felében sok napsütés, ismét erős UVB-sugárzás, júniusi nyár lesz, de nem extrém hőség.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.