Aszteroida húz el a Föld mellett szeptemberben

Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra -
aszteroida becsapódás Föld bolygó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptemberben a Föld közelében húz el egy aszteroida.

A 2006 QV89 jelű aszteroida szeptember 9-én halad el a Föld mellett – számolt be róla a Space.com. A portál azt írja, viszonylag komoly kockázatot jelent csillagászati szempontból, ugyanis 1:7000 az esély arra, hogy becsapódik.

Az aszteroida 40 méter átmérőjű, becsapódása igen komoly károkat okozna, ugyanakkor érdemes összehasonlítani azzal, amelyik kipusztította a dinoszauruszokat: az 10 kilométer széles volt.

A szakemberek folyamatosan nyomon követik az útját, várhatóan 6,7 millió kilométerre halad el tőlünk. Következő visszatérése pedig 2032-ben várható.

A kép csak illusztráció Forrás: Science Photo Library/MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Mark Garlick/Science Photo Libra
Majka a színpadon árulta el: lehet, hogy műteni kellhttp://www.life.hu/sztarok/20190611-majka-a-szinpadon-arulta-el-lehet-hogy-muteni-kell.htmlBetegen sem mondta le a hétvégi koncertjét Majka. Állapotáról közönségének is beszélt. TV + SztárokOrigoÍgy teltek Benke László utolsó napjaihttp://www.life.hu/sztarok/20190611-igy-teltek-benke-laszlo-utolso-napjai.htmlBenke Laci bácsi utolsó napjairól vallott unokatestvére, Árpád. TV + SztárokOrigoDebreczeni Zitának egy hónapja fogszabályzója vanhttp://www.life.hu/sztarok/20190611-debreczeni-zitanak-egy-honapja-fogszabalyzoja-van.htmlDebreczeni Zita elárulta, egy hónapja fogszabályzója van. TV + SztárokOrigoFélmeztelen fotókkal sokkolt Demi Moore: kiakadtak a gyerekeihttp://www.life.hu/sztarok/20190610-felmeztelen-fotokkal-sokkolt-demi-moore-kiakadtak-a-gyerekei.htmlHarminc évvel ezelőtt készült, félmeztelen fotókat talált a padlásán Demi Moore. A képeket megosztotta a közösségi oldalán, a gyerekei szerint azonban ezt nem kellett volna. TV + Sztárok--A kamera előtt adott szájra puszit egymásnak Csonka András és Judy – Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190610-a-kamera-elott-adott-szajra-puszit-egymasnak-csonka-andras-es-judy.htmlA kamerák előtt adott szájra puszit egymásnak Csonka András és Judy. A jelenetről fotó is készült. TV + Sztárok--Szabados Ági újra szerelmes: ez a tetovált izomkolosszus a pasijahttp://www.life.hu/sztarok/20190610-ez-a-tetovalt-izompacsirta-a-csinos-magyar-musorvezeto-uj-parja.htmlSzabados Ági tavasszal szakított a párjával, akivel hat évig voltak együtt. A különválás nagyon megviselte, ám nem kellett sokat várnia, hogy a boldogság újra beköszöntsön az életébe. Új párját a közösségi oldalán mutatta meg. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.