Dunai hajóbaleset: eltemették a Hableány-katasztrófa két áldozatát

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
Hableány Dunai hajóbaleset áldozat katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dunai hajóbaleset négy halálos áldozatát már hazaszállították Dél-Koreába, kettejüket pedig már el is temettek. A férfi és a nő egy párt alkottak – írja a Yonhap dél-korai hírügynökség.

A baleset négy halálos áldozatának családja hétfőn reggel érkezett meg Szöulba Budapestről. Ők az elsők, akik családtagjaik hamvait hazaszállíthatták. Két áldozatot azonnal, még a mai napon el is temettek. Egy hozzátartozójuk a reptéren így nyilatkozott: "Sosem gondoltam volna, hogy ez lesz az utolsó utazásuk. Imádkozom, hogy a mennyben is boldogok legyenek."

Dél-koreai gyászolók a Margit hídon Forrás: AFP/Ferenc Isza

A Hableány nevű termes hajó május 29-én este ütközött össze a Viking Sigyn nevű szállodahajóval. A hableány fedélzetén 35 utas volt, 33 dél-korai turista és a kétfős magyar legénység. Hét ember élte túl a katasztrófát, azóta 13 áldozat holtteste került elő a Dunából. Köztük volt a magyar matróz is.

A Hableány-katasztrófáról szóló cikkeinket itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.