Dunai hajóbaleset: az áldozatot átölelve kellett a folyó medrében pihennie a kimerült búvárnak

Hableány holttest búvár Dunai hajóbaleset áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik búvár annyira kimerült a merülés során, hogy az egyik áldozatot átölelve a Duna medrében, a Hableány roncsánál kellett egy darabig feküdnie, míg összeszedte magát.

A búvárok az életüket kockáztatva merültek le az elmúlt napokban az elsüllyedt Hableány hajó roncsához. Nem csak fizikailag terhelte meg őket a munkájuk, lelkileg is nehéz feldolgozniuk a történteket. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Nyíri Iván az ATV-nek elmondta, egyikük annyira elfáradt a merülésben, hogy az egyik áldozat testét átölelve kellett a mederben feküdnie egy darabig, míg össze nem tudta szedni magát.

Nagyon-nagyon komoly lelki nyomás van a búvárokon, ezek az emberek hősök, minden nap az életüket kockáztatják. Az egyik búvárunkkal, miután kijött egy egy óra negyven perces merülés után, és kihozta az áldozatot a kezében, körülbelül két órát beszélgettünk, elmondta, hogy pszichológusra lenne szüksége... Annyira kimerült a víz alatt, hogy átölelve az áldozatot lefeküdt az aljzatra, ott pihent meg. Közölte a parton lévőkkel, hogy egy kicsit pihen, képtelen feljönni, majd a karjában az áldozattal jött fel.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.