Vegán étrendre fogták másfél éves gyermeküket, a kicsi majdnem belehalt

Forrás: Shutterstock -
börtön étrend vegán gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Börtönbüntetést kapott az a svéd házaspár, akik vegán étrenden tartották gyermeküket. A kicsi a kórházban kötött ki alultápláltság miatt.

Hatalmas botrány robbant ki Svédországban, írja a The Local. A portál szerint a szülők vegán étrenden tartották 18 hónapos gyermeküket. A kicsi alultápláltság miatt kórházba került, csaknem belehalt abba, hogy az anyatejen kívül csak barnarizst és krumplit kapott.

A kislány már jobban van és nevelőszülők vigyáznak rá.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A bíróság előtt egyébként kiderült az is, hogy a szülők a gyermek születését sem jelentették a hatóságoknak, és az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokra, oltásokra sem vitték el.

Az anyukát és az apukát végül 3 hónap börtönre és közel 2 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

7 látszólag ártalmatlan dolog, ami komoly veszélyt jelenthet a kisgyerekekrehttp://www.life.hu/csalad/20190522-7-latszolag-artalmatlan-dolog-ami-komoly-veszelyt-jelenthet-a-kisgyerekekre.htmlTermészetesen azt minden szülő tudja, hogy a háztartási tisztítószereket, gyógyszereket olyan helyen kell tárolni, ahol a gyerekek nem érhetik el őket. Ám ezeken túl is sok olyan hétköznapi tárgy van egy lakásban, ami bizony akár életveszélybe is sodorhatja a piciket. CsaládOrigoKacatok helyett ajándékozz jövőt a gyermekednekhttp://www.life.hu/csalad/20190522-kacatok-helyett-ajandekozz-jovot-gyermekednek-gyermeknap-kornyezettudatosan.htmlKözeleg a gyereknap. A fogyasztói társadalom és a nyugati civilizáció egyaránt azt sulykolja belénk, hogy csak akkor vagyunk jó szülők, ha temérdek ajándékkal – egész pontosan játékkal és tárgyakkal – halmozzuk el a szemünk fényét. Ha gyermekünk boldogsága valóban fontos számunkra, érdemes azonban egy kicsit tovább látnunk az orrunk hegyénél. CsaládOrigoWeisz Fanni természetes úton szeretne teherbe esni, nem gondolkodik a lombikprogramonhttp://www.life.hu/csalad/20190523-weisz-fanni-termeszetes-uton-szeretne-teherbe-esni-nem-gondolkodik-a-lombikprogramon.htmlWeisz Fanni elárulta, pajzsmirigyproblémái ellenére is minden esélye megvan arra, hogy természetes úton essen teherbe és nem lesz szüksége lombikprogramra. CsaládFotó: Polyák Attila - OrigoTóth Gabi genetikai vizsgálaton járthttp://www.life.hu/csalad/20190523-toth-gabi-genetikai-vizsgalaton-jart.htmlTóth Gabi Instagram-oldalán számolt be arról követőinek, hogy genetikai vizsgálaton járt. Elárulta, a legjobb kezekben vannak, és eddig minden rendben van. CsaládOrigoOrszágok, ahol az állatvédelem nem csupán papíron létezikhttp://www.life.hu/csalad/20190520-orszagok-ahol-az-allatvedelem-nem-csupan-papiron-letezik.htmlAz állatvédelmi törvények sokat elmondanak az adott országról. Magyarországon is folyamatosan szigorítanak a jogszabályokon, hogy a háziállatok méltóságteljesebb és biztonságosabb életet élhessenek. Vannak olyan országok, ahol már-már meglepően komoly büntetésekkel és rendeletekkel próbálják megfékezni az állatkínzást és az elhanyagolást. A Bored Panda által összegyűjtöttek közül válogattunk. CsaládOrigoGörög Zita most először edzett a családjávalhttp://www.life.hu/csalad/20190521-gorog-zita-most-eloszor-edzett-a-csaladjaval.htmlGörög Zita nyolc hónappal ezelőtt hozta világra kisfiát. Most megosztotta rajongóival, hogy újra edzeni kezdett, ráadásul családi körben. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.