Felháborodtak az emberek, amiért a nemzeti park hagyott elpusztulni 5 kisgólyát

elpusztult gólya fióka madármentés Duna-Dráva Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy bogyiszlói bekamerázott fészek kisgólyái elpusztultak a nézők szeme láttára, ezért dühöngnek az emberek. A Duna-Dráva Nemzeti Park úgy döntött, nem avatkoznak bele a természet rendjébe, hiába próbáltak a madármentők segíteni.

Nagy felháborodást keltett öt kisgólya elpusztulása. Egy bekamerázott bogyiszlói fészekben történt meg a baj, a sok eső ugyanis megállt a fészekben, a fiókák pedig megfulladtak. A tusájuk és a gólyaszülők próbálkozásai élőben láthatóak voltak, éppen ezért a Fióka- és Madármentők megpróbálták megszervezni a segítséget, de a Duna-Dráva Nemzeti Park úgy döntött, nem avatkozhatnak bele a természet rendjébe.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság célja a természet törvényeinek elfogadása és tiszteletben tartása. A természet, ha hagyjuk szabadon működni, képes tolerálni az ilyen rossz eseményeket" – írták a többi között közleményükben a Facebookon. A Ripost elérte a park igazgatóságát. „Nem állíthatunk minden egyes fészekhez egy őrt, hogy felügyelje a madarakat. Nemrég arra is példa volt, hogy ugyancsak a természetes szelekció részeként halálra szurkáltak gólyaszomszédjai egy tojásokra vigyázó madarat. Ez természetes folyamat, ahogy a róka is elkapja az aranyos nyuszikat, a rókát pedig akár egy sas is elpusztíthatja, ha éhes" – mondta a lapnak Závoczky Szabolcs.

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földrengés volt Nagykovácsibanhttp://www.life.hu/news/20190517-a-richterskala-szerinti-27es-erossegu-foldrenges-volt-nagykovacsiban.html2,7-es erősségű földrengést mértek péntek délelőtt a Pest megyei Nagykovácsiban. News--Elpusztult Grumpy Cathttp://www.life.hu/news/20190517-elpusztult-grumpy-cat-macska.htmlHétéves korában elpusztult a világ egyik legismertebb macskája, Grumpy Cat. News--Sok napsütés és zápor várható a hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190517-sok-napsutes-es-zaporok-varhato-a-hetvegen-idojaras.htmlA rendkívüli hideg után mindenképpen felüdítő lesz a hétvége időjárása. NewsOrigoMegdőlt a hidegrekord Magyarországonhttp://www.life.hu/news/20190516-megdolt-a-hidegrekord-magyarorszagon.htmlMegdőlt a napi legalacsonyabb maximum-hőmérsékleti rekord Magyarországon. NewsOrigoFelesége holttestével utazgatott egy férfihttp://www.life.hu/news/20190516-felesege-holttestevel-autozott-egy-ferfi.htmlHalott feleségével nyaralt egy amerikai férfi. NewsOrigoElfogták a férfit, aki Budapesten lövöldözötthttp://www.life.hu/news/20190516-elfogtak-a-ferfit-aki-budapesten-lovoldozott.htmlElfogták Budapesten azt a férfit, aki szerda este a Magdolna utcában lövöldözött riasztópisztollyal. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.