Kiderült, miért támadnak emberre a cápák

Forrás: Kane Overall/Magnus News -
kutatás tenger cápatámadás Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a cápák gyakran tévedésből támadnak az emberre, ugyanis összekeverik őket a fókákkal.

A nagy fehér cápa a világ egyik legfélelmetesebb ragadozója, amely olyan ikonikus filmeket ihletett, mint például A cápa. Dr. Gregory Skomal nemrég ezeket a fantasztikus élőlényeket vizsgálva egy kamerát szerelt egy fehér cápa hátára, és az így elkészített videón keresztül próbálta megmagyarázni, miért is támadnak az emberre.

A cápák másodpercek alatt hoznak döntéseket a víz alatti homályban. Ösztöneikre és a korábbi tapasztalataikra hallgatnak. Elképesztően gyorsan reagálnak, ha prédát látnak.”

A szakember szerint az emberekre is valószínűleg azért támadnak, mert összetévesztik őket a fókákkal. Tehát sokszor csak tévedésből követik el a támadást – írja a Daily Star.

A cápák tévedésből támadhatnak az emberre Forrás: Kane Overall/Magnus News
Időjárás: Németh Lajos elárulta, mikor ér véget a májusi télhttp://www.life.hu/news/20190514-idojaras-nemeth-lajos-elarulta-mikor-er-veget-a-majusi-tel.htmlAz utóbbi napokban leginkább téliesnek tűnt az időjárás, Németh Lajos most elárulta, már nem kell sokat várni arra, hogy visszatérjen a jó idő. NewsOrigoDrogos szülei holtteste mellett találták meg a kétéves kislánythttp://www.life.hu/news/20190514-drogos-szulei-holtteste-mellett-talaltak-meg-a-2-eves-kislanyt.htmlDorgtúladagolásban halt meg egy pár a hónap elején Kijevben. Kétéves kislányuk egy hétig vagy még tovább élt a szülők holtteste mellett. Kiszáradt, alultáplált volt, de csodával határos módon túlélte. NewsOrigoÁllítólag ismerhette gyilkosát a magyar nő, akinek testét egy londoni fagyasztóban találták meghttp://www.life.hu/news/20190514-ismerhette-gyilkosat-a-magyar-no-akinek-testet-egy-londoni-fagyasztoban-talaltak-meg.htmlEgy magyar nő és egy másik áldozat holttestét találták meg egy londoni fagyasztóban: a rendőrség egyelőre nem tudja a haláluk okát, de az idejét sem. Állítólag a magyar nő ismerhette a gyilkosát. NewsOrigoMegható bejegyzéssel emlékeztek meg a szülők Madeleine McCann 16. születésnapjárólhttp://www.life.hu/news/20190513-meghato-bejegyzessel-emlekeztek-meg-a-szulok-madeleine-mccann-16-szuletesnapjarol.htmlMadeleine McCann 16. születésnapja alkalmából a szülők egy megható bejegyzéssel köszöntötték eltűnt lányukat. News--Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnekhttp://www.life.hu/news/20190513-zacher-gabor-zarhatja-le-a-kokaintuladagolasos-ugyet-ot-rendeltek-ki-szakertokent.htmlZacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin. News--Dokumentumfilm készül Michael Schumacherrőlhttp://www.life.hu/news/20190512-michael-schumacher-f1-vilagbajnokrol-szolo-dokumentumfilmet-mutatnak-be-decemberben.htmlDecember elején debütál a német és svájci mozikban a Michael Schumacher világbajnok Formula 1-es autóversenyzőről szóló dokumentumfilm.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.