Elhunyt a kispesti Aranycsapat utolsó tagja, Faragó Lajos

Forrás: Shutterstock -
halál Faragó Lajos Kispest foci Aranycsapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapest Honvéd FC a Facebook-oldalán jelentette be a szomorú hírt, hogy elhunyt a legendás kispesti Aranycsapat utolsó tagja, Faragó Lajos. 

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Faragó Lajos olimpiai bronzérmes labdarúgó, a Kispesti AC és a Budapesti Honvéd egykori játékosa – írja az MTI.

A kispesti klub honlapjának beszámolója szerint Faragó 1945 és 1963 között játszott az együttesben, amellyel a bajnokságban háromszor lett arany- (1952, 1954, 1955), kétszer ezüst- (1953, 1958) és egyszer bronzérmes (1959), míg 1959-ben tagja volt a Közép-európai Kupában győztes csapatnak.
Faragó Lajos hétszer szerepelt a magyar válogatottban, az 1960-as, római olimpián bronzérmet nyert a nemzeti együttessel.

A kapus 1964 és 1973 között a Bp. Honvéd utánpótláscsapatait edzette, az 1973/74-es idényben 23 bajnoki mérkőzésen az első csapat vezetőedzője volt. Faragó Lajost a Honvéd saját halottjának tekinti.

Szabó István lottónyertes életét megmérgezte a hatalmas vagyonhttp://www.life.hu/news/20190513-szabo-istvan-lottonyertes-eletet-megmergezte-a-hatalmas-vagyon.htmlTöbbször megjárta a börtönt, és alkoholista lett Szabó István, aki 60 évvel ezelőtt nyerte meg az 1 millió 240 ezer forintos lottónyereményt. Az akkor hatalmas vagyonnak számító összeget az utolsó forintig eltapsolta. News--Dokumentumfilm készült lengyel pedofil papokrólhttp://www.life.hu/news/20190513-dokumentumfilm-keszult-lengyel-pedofil-papokrol.htmlNagy érzelmi vihart okozott Lengyelországban a napokban megjelent Ne mondd el senkinek című film, amely a papok pedofil ügyeit mutatja be. NewsOrigoIdőjárás: figyelmeztetést adtak ki több megyére az ítéletidő miatthttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-figyelmeztetest-adtak-ki-tobb-megyere-az-iteletido-miatt.htmlAz ország több megyéjében számíthatnak ítéletidőre az ott élők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére adott ki elsőfokú és másodfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyékben pedig fákat csavart ki az erős szél. News--Időjárás: rekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyárhttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-rekkeno-hoseg-nelkul-mulhat-el-az-idei-nyar.htmlRekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyár – legalábbis ez derül ki az időjósok előrejelzéséből. NewsOrigoMegható bejegyzéssel emlékeztek meg a szülők Madeleine McCann 16. születésnapjárólhttp://www.life.hu/news/20190513-meghato-bejegyzessel-emlekeztek-meg-a-szulok-madeleine-mccann-16-szuletesnapjarol.htmlMadeleine McCann 16. születésnapja alkalmából a szülők egy megható bejegyzéssel köszöntötték eltűnt lányukat. News--Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnekhttp://www.life.hu/news/20190513-zacher-gabor-zarhatja-le-a-kokaintuladagolasos-ugyet-ot-rendeltek-ki-szakertokent.htmlZacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.