A kapszulás kávé nem annyira környezetszennyező, mint eddig gondoltuk

Forrás: Shutterstock -
újrahasznosítás környezetszennyezés kávé kapszulás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan úgy gondolják, hogy nincs nagyobb pazarlás, mint a kapszulás kávé. Egy tanulmány most az ellenkezőjét állítja. Mutatjuk az eredményeket. 

Rengetegen imádják a kapszulás kávék különböző ízvariációit, ám legalább ennyien háborodnak fel környezetszennyező hatásán. Egy tanulmány azonban most bebizonyította, hogy egyáltalán nem annyira nagy az ökológiai lábnyoma, mint ahogy azt elsőre gondolnánk – írja a Blikk.

A University of Bath végzett egy kutatást, amelyben megvizsgálták a kávébabok útját a leszedéstől a megsemmisítésig. Kiderült, hogy a kapszulás kávénál rosszabb a filteres kávé, amelyhez több víz és kávészem szükséges.

Újrahasznosítani is lehet a kávékapszulát Forrás: Shutterstock

Egy barista szerint sokan annyira felháborodtak a kapszulás kávén, hogy nem is gondolnak rá, vannak gyártók, akik újrahasznosítás céljából visszaveszik a kapszulákat, valamint vannak már papírból készült, 2 hét alatt lebomló kapszulák is. A környezetnek egyébként az instant kávé fogyasztásával tennénk a legjobbat – írja a tanulmány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.