Notre-Dame székesegyház (Párizs) mentés pap kincs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lángoló Notre-Dame-ból menekítette ki a párizsi tűzoltók káplánja, Fournier atya a kincseket. Az életét kockáztatta, most hősként ünneplik.

Hősként ünneplik azt a francia papot, aki életét kockáztatva mentette ki a kincseket a lángoló Notre-Dame-ból. Fournier atya, a párizsi tűzoltók káplánja azonnal a helyszínre sietett, amikor értesültek arról, hogy a székesegyházban tűz ütött ki, és mivel félő volt, hogy a templomban tárolt kincsek és ereklyék is a tűz martalékává válnak, cselekedett: a tűzoltókkal együtt bement az épületbe és biztonságba helyezte a tárgyakat, például a töviskoronát.

A teljes tetőszerkezet és a huszártorony is a tűz martalékává vált Forrás: AFP/Hubert Hitier

Fournier atya nem először bizonyítja bátorságát: a 2015-ös párizsi terrortámadás során a Bataclan nevű szórakozóhelyre is bement, és imádkozott a halottakért, valamint vigyázott a sebesültekre – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.