Csapadékos hét elé nézünk

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger -
csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte minden nap várható zápor és zivatar a héten, sőt akár viharos szél is lehet, a hőmérséklet pedig fokozatosan visszaesik.

Hétfő


Reggel a DNy-i határszélen esők alakulnak ki. Napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól szórványosan, a Dunántúlon többfelé várható zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke 18 és 23 fok között alakul.


Kedd


Marad a gomolyfelhős időjárás, a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan záporral, zivatarral. Az ÉK-i szél élénk, zivatar környezetében erős lesz. 20 °C körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger


Szerda


Változóan felhős időre van kilátás, délutántól egyre vastagabb felhőzettel. Estétől már eső, zápor is előfordul. Erős lesz az ÉK-i szél. 15 és 20 °C közé gyengül a felmelegedés.


Csütörtöktől szombatig


Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Csütörtökön és pénteken többfelé, szombaton már egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. A csapadékos idő hatására tovább csökkenhet a hőmérséklet.


Vasárnap


Átmenetileg csökken a felhőzet, kevesebb helyen lehet zápor, és a nap is kisüt. Délután 14–16 °C körül alakul a hőmérséklet – írja a koponyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.