Nem létező utánfutó miatt kapott nagy büntetést egy magyar autós Ausztriában

Forrás: Shutterstock -
utánfutó Ausztria gyorshajtás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem létező utánfutó miatt kapott több százezres büntetést egy magyar autós.

A magyar férfit azért büntették meg, mert úgy látták, hogy utánfutóval előzött Ausztriában. Így rá nem a 130 kilométer/órás szabály vonatkozott, hanem a 80-as korlátozás, utánfutóval ugyanis csak ennyi a megengedett sebesség. Azt a férfi beismerte, hogy valóban túllépte a határt, ugyanis éppen két autót előzött 147 km/h-s sebességgel, csakhogy nem volt utánfutója. 825 euró, azaz közel 250 ezer forintnyi bírságot szabtak ki rá.

Gyorsan hajtott a férfi, de a büntetés mértéke egy nem létező utánfutó miatt ugrott meg – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Mivel hibáztam, jogosan büntetnek meg. Ám a legnagyobb meglepetésemre a bírság szerint rám nem a 130-as tábla vonatkozott.

Blikknek
Segítségért fordultunk már a nagykövetséghez, az osztrák alkotmánybírósághoz, Ausztriában élő ügyvédhez. Már csak abban bízunk, hogy járt már valaki hasonló cipőben, és megosztja velünk a tapasztalatait. Elkeseredésemben már arra is gondoltam, hogy leülöm a büntetést egy osztrák börtönben"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.