Idegösszeomlást kapott a Teréz körúti robbantó, P. László: elmegyógyintézetbe került

Fotó: Mudra László - Origo -
idegösszeomlás elmegyógyintézet Teréz körúti robbantó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantás miatt elítélt férfit elmegyógyintézetbe szállították. Állítólag idegösszeomlást kapott. 

A múlt héten ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre a Teréz körúti robbantót, P. László legkorábban harminc év múlva szabadulhat. Sajtóértesülések szerint a férfit most átszállították börtöncellájából az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, mert idegösszeomlást kapott. Apja nyilatkozott az esetről.

P. László a 2016-os tárgyalásán Fotó: Mudra László - Origo

„A fiam rendesen evett és öngyilkossági gondolatai sem voltak, ezért sem ő, sem én nem értem, miért vitték át a börtönből az IMEI-be. Hétfőn tudtam vele beszélni, azt mondja, hogy injekciókat kap. Nagyon félek, hogy különböző kábító hatású gyógyszereket adnak neki” – mondta a Blikknek P. László édesapja. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság nem osztott meg információt a konkrét esettel kapcsolatban, de általánosságban elmondták, folyamatosan figyelik a rabok állapotát. „Az elítélteket folyamatosan figyelik szakemberek, és ha úgy ítélik meg, szükséges, a börtönből átszállítjuk őket az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe” – közölte Orosz Zoltán sajtószóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.