Erőszakos, agresszív utas miatt fordult vissza egy Wizz Air gép Ferihegyre

Forrás: shuttertock / Készítette: GenadijsZ -
Wizz Air Ferihegy utas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ma reggeli, Budapestről Londonba közlekedő WizzAir W62201-es járatszámú repülőgép a felszállást követően egy ittas állapotban lévő ember miatt, nagyjából 20 perces repülés után visszafordult Budapestre.

Az utas állítólag azt ordibálta a gépen, hogy „Allah I will kill you”, ami azt jelenti, Allah, meg foglak ölni – mondta a Life.hu-nak a gépen tartózkodó olvasónk.

Megkeresésünkre a Wizz Air az alábbi közleményét adta ki:

„Március 17-én a Wizz Air W6 2201-es számú, Budapestről London Lutonba tartó járatán egy utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett a többi utassal és az utaskísérőkkel szemben. Személyzetünk a kiképzésének megfelelően kezelte a helyzetet, és úgy döntött, visszatér Budapestre, hogy az erőszakos utast leszállítsa a repülőgépről. A leszállás után az utast a hatóságok őrizetbe vették. A repülőgép több mint egyórás késéssel folytatta az útját London Luton felé. A Wizz Air elnézést kér a késés okozta kellemetlenségért, de utasaink és személyzetünk biztonsága a legfontosabb légitársaságunk számára, és zéró toleranciával kezeljük az ellenük irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.