Kisgyermekeiket is férjhez adják a hozományért az éhező jemeni családok

Forrás: AFP/Gabriel Bouys -
házasság háború gyerekek család Éhség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy megmeneküljenek az éhhaláltól, hároméves kislányaikat férjhez adják a jemeni családok.

A Daily Mail beszámolója szerint egyre fiatalabb gyermekeket adnak férjhez a háború sújtotta Jemenben. Már korábban is nagy felháborodást keltett a világ többi részén, hogy 10-13 éves kislányok kötnek házasságot felnőtt férfiakkal, a mostani adatok ennél is sokkolóbbak: hogy megmeneküljenek az éhhaláltól, a szülők néha már 3 éves korukban odaadják a kicsiket tehetős embereknek.

A családok kénytelenek férjhez adni kisgyermekeiket Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Mint írják, a leendő férj egy nagyobb hozománnyal járul hozzá a házassághoz, így a családok esélyt kapnak a túlélésre, nem kell többé küzdeniük az éhséggel.

A kis Hanan most 9 éves, és már férjnél van: az iskolát is abba kellett hagynia, mert férjhez adták. A szülők jól tudják, hogy nem helyes, amit tettek, ugyanakkor azt érezték, egyszerűen nincs más esélyük arra, hogy életben maradjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.