Majdnem éhen halt a vegán szülők babája

Forrás: Shutterstock -
vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a bordái is kilátszódtak annak a kisbabának, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a floridai gyermekvédelmi központ munkatársai. Az ok: a vegán szülők nem figyeltek oda arra, hogy rendesen táplálják a gyereket. A baba szinte nem is kapott mást, csak egy burgonyából készült táplálékkiegészítőt.

Mivel Julia French és Robert Buskey vegán étrenden élnek, azt tartották helyesnek, hogy a babájuk se fogyasszon állati eredetű termékeket. A gyermekük születésénél ezt meg is beszélték a gyerekorvossal, aki a lelkükre kötötte, hogy egy bizonyos táplálékkiegészítőt mindenképpen adjanak a kisbabának. A szülők azonban nem ezt tették, helyette egy, az interneten talált, burgonyából készült táplálékkiegészítőt etettek vele – írja a Mirror.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Azt a lap nem taglalja, miként került orvoshoz a kicsi, de arról lehet olvasni, hogy az ügyben a nyomozást vezető tiszt, Laurent Watson azt nyilatkozta, még soha nem látott gyermeket, aki ennyire közel lett volna a halálhoz.

A Floridai Gyermek- és Családügyi Minisztérium illetékesei szerint a kicsi nyilvánvalóan alultáplált volt, a szülőket gondatlan veszélyeztetés vádjával helyezték előzetes letartóztatásba. A kisfiú azóta már jól van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.