Azért gyilkolt meg egy házaspárt a 21 éves férfi, hogy elrabolhassa a lányukat, Jayme Closst

2019.01.12. 14:00

Vádat emeltek Jake Thomas Patterson ellen, aki elrabolt egy kislányt, miután megölte a szüleit az Egyesült Államokban.

A 21 éves Jake Thomas Patterson ellen vádat emeltek kétrendbeli gyilkosság és egyrendbeli emberrablás miatt. A férfi három hónappal ezelőtt, 2018 októberében megölte Barron városkában egy 13 éves kislány, Jayme Closs szüleit, majd elrabolta a gyermeket. A férfit az után fogták el, hogy a lány elmenekült tőle.

Jayme Closs elszökött az elrablójátólForrás: BARRON COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT

Jayme mezítláb menekült ki a Gordon városka közelében lévő, elhagyatott házból, segítséget kért, majd a rendőrségnek pontos leírást adott az elrablójáról. A rendőrség a lány megmenekülése után közölte, hogy a csontsovány, piszkos és rossz egészségi állapotban lévő kislányt kórházban megvizsgálták, a körülményekhez képest jól van, és a hétvégén már a nagynénjénél lesz. 
A rendőrség szerint a 21 éves férfi kifejezetten azért ölte meg a Closs házaspárt, hogy elrabolhassa a lányukat. Chris Fitzgerald megyei seriff közölte: az elrabolt kislány nem állt kapcsolatban Pattersonnal egyetlen közösségi fórumon sem, és Pattersonnak sem volt semmiféle kapcsolata a Closs családdal.
A gyanúsítottról egyelőre annyit tudni, hogy volt valamiféle kapcsolata Barron városkával, feltételezhetően alkalmi munkákat vállalt ott. Tervszerűen készült Jayme Closs elrablására, majd előre eltervezetten igyekezett megváltoztatni a külsejét is,  hogy elrejtőzzön a rendőrök elől. A rendőrség több fegyvert is talált a lakásán, feltételezések szerint az egyikkel ölte meg Clossékat. A sajtókonferencián Fitzgerald seriff felhívta a figyelmet: még a nyomozás elején járnak, kevés információjuk van a tragédia hátteréről. A seriff nem kívánt válaszolni azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt firtatták, együttműködik-e a nyomozókkal Patterson, akinek hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt - írja az MTI.

Jayme Clossemberrablásgyilkosság