öngyilkos öngyilkosság Andy Vajna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Echo Tévé Arckép című vasárnapi műsorában fia, Justin öngyilkosságáról beszélt Andy Vajna. 

"Nem is akarok túl lenni a tragédián. A fiam velem van mindennap. Minden órában, minden percben jelen van az életemben, és amikor visszagondolok, nagyon pozitív élményeim vannak azokról az időkről, amit együtt töltöttünk" - emlékezett vissza Vajna, akinek gyermeke, a gyógyíthatatlan beteg Justin 2007-ben dobta el magától az életét.

"Sajnos a skizofrénia olyan betegség, amelynek a legnépszerűbb folyamata, hogy öngyilkosságba torkoll. Ez egy nagyon szomorú dolog, általában fiúkon 19–25 év között jön ki. Fura, mert az életedet leéled, mint egy tinédzser, mindenben nagyon jól teljesítesz, és akkor egy nap felébredsz, és nem tudsz tisztán gondolkozni. Zajokat hallasz, nem tudod, hogy mi történik veled" – mondta, és hozzátette, mindent megtett azért, hogy megmentse a fiát, és számos szakembert is megkerestek.

"Nagyon közel álltam a fiamhoz, úgyhogy ő látta, hogy a mamája és a papája szenved, azért mert neki ilyen betegsége van, és elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk amiatt, mert ő nem tudja magát eltartani, nem képes magával foglalkozni, holott két héttel azelőtt még képes volt rá. És ez annyira megdöbbentette, hogy lehet, hogy ő minket akart megmenteni ennek a jövőjétől. Az édesanyjával együtt mindketten ezt gondoljuk. Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van, de egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat"idézi Vajnát a Blikk.

!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.