Özönlenek a turisták Csernobilba az HBO sorozatának hatására

sorozat utazás HBO turizmus Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas siker az HBO sorozata, amely a csernobili atomkatasztrófát dolgozza fel. A minisorozat a történtek 33. évfordulója alkalmából készült. A hírek szerint a turisták özönlenek, hogy megnézzék, hol történt a tragédia. 

Májusban 30 százalékkal nőtt a Csernobil térségébe utazó turisták száma az előző évekhez képest – derül ki a Reuters cikkéből. Az HBO minisorozata, amely a csernobili atomkatasztrófa 33. évfordulójára készült el, hatalmas siker világszerte.

Csernobil elnéptelenedett környéke az atomkatasztrófa után Forrás: RIA NOVOSTI/KOSZTYIN IGOR

A vállalkozó szelleműek pedig azt is szeretnék megnézni, milyen valójában a szellemváros, ahol főként azok éltek, akik az erőműben dolgoztak. A cikk szerint júniusra és júliusra még több foglalás érkezett, az előző évekhez képest 40 százalékos emelkedést tapasztalnak. Egy angol nyelvű vezetett túra körülbelül 100 dollárba kerül a helyszínen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.