Vincent Callebaut építész kertet álmodott meg a Notre-Dame tetőterébe

helyreállítás Notre-Dame tervek Párizs Notre-Dame székesegyház (Párizs) Vincent Callebaut tűz építész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Építészek pályázhatnak a leégett Notre-Dame-székesegyház újjáépítésére. Vincent Callebaut – aki számos munkájába beleépíti a természetet, és nagy híve a környezetbarát energiafelhasználásnak – is adott be tervet, amelyet mi is megtekinthetünk. 

Lenyűgöző tervekkel állt elő Vincent Callebaut építész a leégett Notre-Dame helyreállítására. Az épület rekonstruálására ugyanis pályázatot írtak ki. Callebaut tervei bizonyára megosztóak lehetnek, hiszen nem az eredeti állapotokat állítaná vissza, hanem egy környezetbarát, jövőbe mutató megoldást kínál.

Mint mondta: a tető egy különleges kristályüvegből készülne, amely elnyeli a napfényt, így az épület több energiát termelne, mint amennyit felhasznál – írja a The Sun.

Már pályázhatnak az építészek a Notre-Dame helyreállítására Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A kristályüveg alatt pedig egy hatalmas kert kapna helyet, amelyben akár gyümölcsfák is nevelkedhetnének. Az ikonikus Huszártorony is helyet kapott a tervekben, igaz, ez is egy modernebb változatban.

"Egy olyan korban élünk, amikor nem elég a múltat reprodukálnunk, hanem a jövő felé is kell tekintenünk" – mondta az építész, aki megálmodta a környezetbarát székesegyház terveit.

Ha kíváncsi vagy az elképesztő tervekre, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.