Egy plébános szerint egyfajta jelzés lehetett számunkra a Notre-Dame-ban pusztító tűz

Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt -
tűzvész plébános Notre-Dame székesegyház (Párizs) egyház vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy plébános szerint üzenetet is hordozhat magában az, hogy leégett a Notre-Dame egy része.

Villámgyorsan elterjedt a Twitteren egy brit anyuka fotója, aki a Notre-Dame lángjai között Jézus alakját vélte felfedezni. Bár volt, aki szerint ez butaság, és a képen nem látszik semmi, rengetegen megosztották a felfedezést.

A Bors most ezzel kapcsolatban kereste meg Illéssy Mátyás plébánost, aki elmondta, a római katolikus vallásban jelentős szerepet játszik a tűz, ami Isten megjelenésének kísérője, jelenlétének szimbóluma. Ugyanakkor nemcsak a megvilágosodást, hanem a pusztulást is hordozza: a rosszat elemészti, a bűnösöket a pokol tüzére veti.

Azt gondolom, hogy a szörnyű tűzvész, amely a Notre-Dame-ban pusztított, lehetett egyfajta kultikus jelzés is nekünk, katolikusoknak. Figyelmeztetés arra, hogy valamit rosszul csinálunk vagy csináltunk az elmúlt időkben. Tudjuk, semmi sem örök, csak az Isten. Viszont az enyészeté nem lehet az utolsó szó, mert hiszünk a feltámadásban. Tehát a Notre-Dame megmentésében és újjáépítésében is."

Varázslatos fotót posztolt Debreczeni Zitahttp://www.life.hu/lifeutazas/20190417-varazslatos-fotot-posztolt-debreczeni-zita.htmlDebreczeni Zita Thaiföldről posztolt egy varázslatos fotót. Utazás--Medence mellől posztolt Dobó Kata – Fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190417-medence-mellol-posztolt-dobo-kata.htmlDobó Kata egy medencés fotóval intett búcsút Los Angelesnek. UtazásFotó: Szabó Gábor - OrigoExtrák a kocsiban, amelyek biztonságos élménnyé teszik a vezetésthttp://www.life.hu/lifeutazas/20190414-suzuki-extrak-noi-vezetoknek-amelyek-konnyitik-es-biztonsagosabba-teszik-a-vezetest.htmlHa hosszabb útra indulunk autóval, érthető módon a lehető legtöbb óvintézkedést megtesszük annak érdekében, hogy ne történhessen baj. Szerencsére ma már radarok, kamerák és lézerek is gondoskodnak a könnyed vezetés elményéről és a lehető legnagyobb biztonságunkról. Ez utóbbi talán a nők esetében kiemelten fontos, akik sokkal óvatosabbak és biztonságra törekvőbbek az utakon, mint a férfiak. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ők rosszabb sofőrök lennének, inkább arról van szó, hogy többször viszik utasként a gyerekeiket, és ezért a védelmező attitűd náluk a még óvatosabb autózással párosul. UtazásOrigoHamarosan megnyílik Amszterdamban az 5D-s pornómozi (18+)http://www.life.hu/lifeutazas/20190404-hamarosan-nyilik-amszterdamban-az-5ds-pornomozi.html5D-s mozival várják Amszterdamban a pornófilmek rajongóit. UtazásOrigoTunyogi Bernadett fél évet várt álmai nászútjára: Kubába utaztak a férjévelhttp://www.life.hu/lifeutazas/20190405-tunyogi-bernadett-fel-evet-vart-almai-naszutjara-kubaba-utaztak-ferjevel.htmlTunyogi Bernadett és Soponyai Géza tavaly szeptemberben fogadtak örök hűséget egymásnak, a nászútra azonban fél évet várniuk kellett, de megérte: a paradicsomban érezték magukat Kubában. UtazásOrigoRúzsa Magdi Olaszországba utazott klipet forgatnihttp://www.life.hu/lifeutazas/20190402-ruzsa-magdi-olaszorszagba-utazott-klipet-forgatni.htmlElutazott a gyönyörű énekesnő, méghozzá azért, hogy leforgassa legújabb számának videoklipjét. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.