Ezeket a meglepő dolgokat csinálják a pilóták repülés közben

Forrás: AFP/Remko De Waal -
pilóta repülő utazás repülés alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolkodtál már azon, mivel ütik el az időt a pilóták a hosszú repülőutak alatt? Most eláruljuk!

Olvasás

Nem könyvekre kell gondolni, de magazinokat bizony a pilóták is olvasnak a hosszú repülőutak alatt. Ettől nem kell megijedniük az utasoknak, nem fenyegeti a biztonságukat, megengedett, hogy újságokat vigyenek be a pilótafülkébe. A regényekhez képest ugyanis a rövid cikkek nem vonják el a pilóta figyelmét.

A pilóták esznek, sőt néha alszanak is a repülőutakon Forrás: AFP/Remko De Waal

Alvás

Bizonyára megdöbbentően hangzik, de előfordul, hogy a pilóták elalszanak munkájuk közben. Ráadásul nem is csak a hosszabb, hanem a rövidebb repülőutakon is. Utóbbi esetben a személyzet egyik tagja jelzi is a pilótának, hogy pihennie kell. Persze nem alhatnak sokáig, hiszen a mély alvás után lassul a reakcióidő és az éberség is csökken.

Étkezés

Érthető, ha a hosszú úton a pilóták is megéheznek. Nem kell azonban koplalniuk, bátran étkezhetnek munka közben. Persze a fedélzeten felszolgált étel minősége nem a legjobb, de be kell érniük vele. Csupán arra kell figyelniük, hogy a két pilóta különböző ebédet egyen, mert nagy baj lenne, ha egy esetleges ételmérgezés miatt egyikük sem tudná ellátni munkáját... - írja a The Sun.

Foci vb 2018: Szabadtéri helyek Budapesten, ahol nézheted a meccsekethttp://www.life.hu/lifeutazas/20180626-szabadteri-helyek-budapesten-ahol-kivetiton-lehet-nezni-a-focivb-dontot-2018.htmlNem túlzás: focilázban ég a világ. A világbajnokság meccseire azok közül is sokan kíváncsiak, akik egyébként nem rajonganak a futballért. Nos, a szurkolásnak a nyár is kedvez, hiszen nem kell a négy fal között, a televízión követned az eseményeket. Összeszedtünk néhány budapesti szabadtéri helyet, ahol a barátaiddal iszogatva adhatsz hangot a gólörömödnek. UtazásOrigoTörökországban hajtott végre kényszerleszállást egy magyar utasokat szállító géphttp://www.life.hu/lifeutazas/20180627-torokorszagban-hajtott-vegre-kenyszerleszallast-egy-magyar-utasokat-szallito-gep.htmlKényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Antayában. A gépen több magyar utas is tartózkodott, azt mondják: a reptéren nem közölték velük a kényszerleszállás okát, féltek és fáztak. UtazásOrigoA Baltikum Szilícium-völgye, a Lettország-beli Riga http://www.life.hu/lifeutazas/20180614-a-baltikum-sziliciumvolgye-riga-lettorszag.htmlHa valaki megkérdezi, hova érdemes idén utazni, biztosan nem számít arra, hogy az egyik elsődleges javaslatunk Lettország. Pedig több szempontból is ideális úti cél, és nem csak nyáron: vannak gyönyörű homokos tengerpartjai, miközben sokszínű kultúrája, lenyűgöző épületei és rohamosan fejlődő üzleti élete mellett sem érdemes elmenni. A Baltikumba Budapestről közvetlen rigai repülőjárat indul. UtazásOrigoBódi Slyvi Tibetből Nepálba utazott, így éli meg a változásthttp://www.life.hu/lifeutazas/20180620-bodi-slyvi-tibetbol-nepalba-utazott-igy-eli-meg-a-valtozast.htmlRengeteget utazik Bódi Slyvi, élményeiről pedig szebbnél szebb fotókat tölt fel közösségi oldalára. Most pedig azt is elárulta, milyen Nepálban lenni. UtazásOrigoÖrdög Nóra a kamerák előtt sírta el magát: videóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180620-ordog-nora-a-kamerak-elott-sirta-el-magat-video.htmlA Nánási család Disneylandben járt és Ördög Nórát annyira meghatotta gyermekei őszinte boldogsága, hogy elsírta magát. UtazásOrigoKrakkó kulturális látnivalói és a lengyel gasztronómiahttp://www.life.hu/lifeutazas/20180614-krakko-kulturalis-latnivaloi-es-a-lengyel-gasztronomia-lengyelorszag.html10 millió ember nem tévedhet: évente ugyanis körülbelül ennyi turista választja Krakkót. Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja megunhatatlan, a lenyűgöző történelmi épületektől a sokszínű lengyel gasztronómiáig számtalan okunk van rá, hogy legalább egyszer ellátogassunk ide. Ráadásul a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről már 1 óra alatt ott lehetünk. UtazásOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.