Kuala Lumpur szilveszter utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyenlítő közelsége miatt Kuala Lumpurban egész évben kellemes az időjárás, de főleg a téli szezonban népszerű úti cél a melegre vágyó turisták számára. Malajzia ultramodern fővárosában a futurisztikus építészet, a trópusi parkok, az egzotikus ételek és a divatos bevásárlóközpontok mind részei a multikulturális kavalkádnak - szilveszterezz luxuskörülmények között!

Délkelet-Ázsia zöld szíve - Csodálatos kulturális olvasztótégely

Kuala Lumpur, amit egyszerűen csak KL-nek hívnak a helyiek, Malajzia fővárosa, és egyben legnépesebb városa, ahol a becslések szerint 1,6 millióan élnek. A népességet és a gazdaságot tekintve az egyik leggyorsabban növekvő nagyvárosi régió, és nem csupán a délkelet-ázsiai "kistigrisek" között fontos szereplő, hanem a világ színpadán is. A 21. századi metropolisz ékes bizonyítéka az ember hatalmának a természet felett, ám ha megismered a valódi Kuala Lumpurt, érteni fogod, miért nevezik a világ egyik leginkább élhető városának. Bár a modernizálás alapjaiban változtatta meg az 1850-es években alapított bányaváros egykori arculatát, még mindig rengeteg, a gyarmati korszakban emelt épülettel büszkélkedhet, amelyeket megcsodálhatsz a kínai, a maláj és az indiai közösségek hangulatos negyedeiben. Ez a multikulturális mix teszi Kuala Lumpurt igazán egyedi hellyé, ám kozmopolita varázsa mellett nyugodtabb oldalát is felfedezheted. Romantikus andalgásra csábítanak az eldugott sikátorok, a csendes kis utcák és a buja zöld parkok, a lélegzetelállító 360 fokos panorámaélményt pedig a világ egyik legmagasabb telekommunikációs tornya, a KL Tower nyújtja.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A fővárostól 13 km-re található Batu-barlangok egy mészkőhegy belsejében találhatók, amelyek zarándokok és turisták millióit vonzzák, különösen az éves hindu fesztivál, a Thaipusam idején. Közel 300 lépcső vezet a szentélyekhez, amelynek bejáratát Murugan hindu istenség hatalmas aranyszobra őrzi.

A Life.hu extra tippje:

Körutazás egy varázslatos viágban - Malajzia és Szingapúr - 369.900 Ft/fő/ 9 éjtől

Hagyomány, egzotikum és újvilági kifinomultság

Fiatal kora ellenére Kuala Lumpur történelmileg rendkívül gazdag város, és egy közelmúltban megjelent felmérés szerint a negyedik legjobb bevásárlóhely New York, Tokió és London után. Nem is rossz helyezés egy olyan várostól, amelynek neve iszapos torkolatvidéket jelent. Kuala Lumpur jelképe a Függetlenség tere (Dataran Merdeka), és a séta tökéletes módja annak, hogy megcsodáld a környék ikonikus attrakcióit. Itt található a világ egyik legmagasabb zászlórúdja, a Nemzeti Textil Múzeum, a Régi Városháza és a történelmi eseményeknek otthont adó Abdul Szamad szultán-épület, amelynek 40 méter magas óratornya KL fontos mérföldköve. Az 1895-ben épült katedrális az egyik legrégebbi anglikán templom a térségben, míg a Tudor stílusban átalakított Royal Selangor Club a brit elit osztály találkozóhelye volt az 19. század végén. Az említett műemlékek mellett kihagyhatatlan látnivaló az Istana Negara, a maláj király hivatalos rezidenciája, s bár a palotába nem léphetsz be, a főbejáratnál minden délben megnézheted az őrváltást. A Klang és a Gombak folyó találkozásánál lévő gyönyörű Masjid Jamek az egyik legrégebbi mecset KL-ben, míg az 1965-ben megnyitott Nemzeti Mecset a hagyományos iszlám művészet modern megtestesítője. Kevés épület monumentálisabb a világon, mint a 452 méter magas Petronas-felhőkarcoló, amely szerepelt a Sean Connery és Catherine Zeta-Jones főszereplésével készült "Briliáns csapda" című akciófilmben is. Csodáld meg kívülről Malajzia építészeti ikonját, mielőtt teszel egy elképesztő sétát a Skybridge-en, ami összeköti az ikertornyokat a 41-42. szinten.

Forrás: Thinkstock

Bővebb infó: http://www.petronastwintowers.com.my/

A Life.hu tippje:

Bár sok turista figyelmét elkerüli, az Iszlám Művészeti Múzeum is megér egy látogatást, hisz a termek között sétálgatni legalább olyan lenyűgöző, mint maguk a kiállított műtárgyak. 
Bővebb infó: http://www.iamm.org.my/

A Life.hu extra tippje:

Sétálj a dzsungelben és ismerd meg az esőerdők páratlan élővilágát testközelből! Körutazás Malajziában: Kuala Lumpur, Melaka, Borneó – 194.900 Ft/fő/9 éjtől

Tűzijáték a trópusokon - Szívd magadba a látványt

A nyüzsgő KL-ben rengeteg innovatív épület és modern létesítmény található, ám sokan nem is sejtik, hogy KL szívében még mindig létezik egy több millió éves esőerdő. A Bukit Nanas Erdőrezervátum növény- és állatvilága egyedülálló, így remek lehetőség arra, hogy többet is megtudhass a trópusi dzsungelekről. A Lake Gardens a város tüdejének nevezett zöld terület, amely számos izgalmas látnivalónak ad otthont, beleértve a világ legnagyobb fedett madárparkját, a pillangóparkot, illetve az orchidea- és hibiszkuszkerteket. Ha a kínai negyedben bóklászol, az élmény már önmagában felejthetetlen, de érdemes ellátogatnod a sokszínű Sri Mahamariamman hindu templomhoz és a Petaling utca környékére is, ahol a nyüzsgés soha nem ér véget. A közelben lévő Vásárcsarnok KL másik turisztikai attrakciója, ahol helyi kézművesek és feltörekvő divattervezők portékái között válogathatsz.

Forrás: Thinkstock

Bővebb infó: http://centralmarket.com.my/

A Jalan Tuanku Abdul Rahman a főváros hagyományos bevásárlónegyede, és kihagyhatatlan eseménye a szombat esti piac, amely a legjobb módja annak, hogy megtapasztald a változatos maláj konyhát. Kuala Lumpurban legalább olyan izgalmasak a tradicionális ünnepek, mint maga a város. Az utcákat és tereket az év utolsó napján ellepik az önfeledten bulizók, a szilveszteri tűzijáték helyszíne pedig a buja trópusi KLCC Park - a fantasztikus fényjátékot a város számos pontjáról megcsodálhatod. A legtöbb hotel, étterem és klub fergeteges szilveszteri partival int búcsút 2013-nak, de a népszerű bevásárlóközpontban sem fogsz unatkozni!
Bővebb infó: http://www.newyearsevekualalumpur.com/

A Life.hu tippje:

Különleges shopping-élményben lehet részed, ha eltöltesz néhány órát Malajzia legexkluzívabb bevásárló- és szórakoztató komplexumában. A Suria KLCC szenzációs pompája és sokszínűsége téged is magával ragad, és itt kiélheted vágyaidat, legyen szó divatról, kultúráról vagy gasztronómiáról. 
Bővebb infó: https://www.suriaklcc.com.my/index.htm
A beutazási és tartózkodási feltételekről bővebb infó:
 http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?malajzia

A Life.hu extra tippje:

Kuala Lumpur, Melaka, Cameron-felföld, Langkawi - Körutazás Malajziában - 284.900 Ft/Fő/9 éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.