Meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze

Forrás: Science Photo Library/FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Fanatic Studio / Science Photo L -
halál Sára Sándor gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 86. évében vasárnap meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója - közölte a család.

A Balázs Béla-díjjal, a Magyar Mozgókép Mestere címmel és az MMA életműdíjával is kitüntetett művészt hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után érte a halál.

gyertya, halál, haláleset Forrás: Science Photo Library/FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Fanatic Studio / Science Photo L

Sára Sándor a Balázs Béla Stúdió első nemzedékének tagjaként olyan korszakos jelentőségű filmek operatőre volt, mint a Sodrásban, a Gyerekbetegségek, az Apa, a Tízezer nap vagy a Szindbád. Rendezőként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Feldobott kő, a Holnap lesz fácán vagy a 80 huszár.
Az MMA méltatása szerint dokumentumfilmjeivel a nyolcvanas évek legnagyobb hatású, felkavaró erejű dokumentumfilmes irányzatának megteremtője volt.
Sára Sándort a Magyar Művészeti Akadémia és a közmédia saját halottjának tekinti.

Exkluzív betekintés a vadonatúj Csárdáskirálynőbe: videóhttp://www.life.hu/kult/20190910-exkluziv-betekintes-a-vadonatuj-csardaskiralynobe-video.htmlA Nemzeti Színház igazgatója, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila vendégrendezőként az Operett Színházban megrendezte első operettjét, méghozzá a világ leghíresebbjét, a Csárdáskirálynőt. A rendező a Life.hu-nak elmondta, miként jelenik meg a színpadon a halhatatlan produkció. KultOrigoElhunyt Krisztina holland hercegnő: 72 éves volthttp://www.life.hu/kult/20190817-elhunyt-krisztina-holland-hercegno-72-eves-volt.htmlKrisztina holland hercegnő 72 éves korában hunyt el – erősítette meg a holland királyi család a szomorú hírt. KultOrigoExkluzív betekintés a vadonatúj Csárdáskirálynőbe: videóhttp://www.life.hu/kult/20190910-exkluziv-betekintes-a-vadonatuj-csardaskiralynobe-video.htmlA Nemzeti Színház igazgatója, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila vendégrendezőként az Operett Színházban megrendezte első operettjét, méghozzá a világ leghíresebbjét, a Csárdáskirálynőt. A rendező a Life.hu-nak elmondta, miként jelenik meg a színpadon a halhatatlan produkció. KultOrigoSziget 2019: ez lesz a leglátványosabb program a fesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20190801-sziget-2019-ez-lesz-a-leglatvanyosabb-program-a-fesztivalon.htmlA Sziget talán leglátványosabb produkciója évről-évre a Nagy Utcaszínház, illetve a fesztiválon a legváratlanabb helyeken felbukkanó megannyi sétáló utcaszínház. Ők lesznek az idén!KultOrigoElhunyt Suzanne Whang színésznőhttp://www.life.hu/kult/20190921-elhunyt-suzanne-whang-szineszno-56-eves-volt.htmlMeghalt a világhírű színésznő és műsorvezető, Suzanne Whang. 13 éven keresztül küzdött a rákkal, 56 éves volt. Kult--43 éves korában elhunyt az egykori holland válogatott labdarúgó, Fernando Ricksenhttp://www.life.hu/kult/20190919-43-eves-koraban-elhunyt-az-egykori-holland-valogatott-labdarugo-fernando-ricksen.htmlElhunyt Fernando Ricksen, a holland labdarúgó válogatott egykori játékosa. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.