Rofusz Ferenc animációs filmje díjat nyert Argentínában

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
díj Argentína Rofusz Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legjobb animációs rövidfilm díját nyerte Rofusz Ferenc Az utolsó vacsora című alkotása a Jesus Cine Festen, az Argentínai Nemzetközi Keresztény Film Fesztiválon.

Rofusz Ferenc kilencperces animációja Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című művének animációs festményfilm feldolgozása. A Légy című animációjával 1981-ben Oscar-díjat nyert Kossuth-díjas rajzfilmrendező legújabb munkájáról szólva korábban elmondta: a film ötletét 40 évvel ezelőtt adta be a Pannónia Filmstúdióhoz, de akkor a vallási téma miatt nem készülhetett el.

Rofusz Ferenc újabb díjat nyert Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Média Mecenatúra támogatásával elkészült filmen az eredeti tervekhez képest semmit nem változtattak, "minden kockája ugyanaz, mint amit 40 évvel ezelőtt storyboardként beadtam". Bár a koncepció az eredeti, a film 21. századi technológiákkal, így 3D animációval készült, a 8 ezer rajzot digitálisan készítették és színezték. A film egyik célja, hogy Leonardo da Vinci freskójának kritikus állapotára hívja fel a figyelmet.

Az utolsó vacsora forgatókönyvét Rofusz Ferenc a dramaturg Békési Sándorral közösen írta, ők ketten készítették a storyboardot is, az operatőr Polecsák Lajos és Kapitány Iván, a zeneszerző Pacsay Attila volt. A keresztény filmek argentínai nemzetközi fesztiválján tavaly Pozsgai Zsolt Megszállottak című alkotása a legjobb külföldi filmnek járó elismerést és a zsűri különdíját kapta meg - írja az MTI.

Ismét Simply Red-koncert lesz Budapesten jövő novemberbenhttp://www.life.hu/kult/20190917-ismet-simply-redkoncert-lesz-budapesten-jovo-novemberben.htmlA magyar fővárost is érinti jövő őszi európai turnéján a Simply Red. A Mick Hucknall által vezetett világhírű brit soul-pop formáció 2020. november 23-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. KultGyász: 37 éves korában elhunyt Ababi Csilla színésznőhttp://www.life.hu/kult/20190917-37-eves-koraban-elhunyt-ababi-csilla-szineszno.htmlA nagyváradi Szigligeti Társulat színművésze, Ababi Csilla hosszan tartó, súlyos betegség után távozott.Kult--Elhunyt Terry Blackhttp://www.life.hu/kult/20190916-elhunyt-terry-black.htmlAz ACNews értesülései szerint elhunyt Terry Black. Fia megerősítette a szomorú hírt. Kult--Tíz kreatív Emmy-díjat zsebelt be a Trónok harcahttp://www.life.hu/kult/20190916-tiz-emmydijat-zsebelt-be-a-tronok-harca.htmlTíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo - Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták. KultOrigoEgészen abszurd, ahogy Napóleon, VIII. Henrik és Beethoven mosolyog - Híres festmények újragondolvahttp://www.life.hu/kult/20190911-egeszen-abszurd-ahogy-napoleon-viii-henrik-es-beethoven-mosolyog-hires-festmenyek-ujragondolva.htmlA híres festményeken szereplő ismert vagy épp ismeretlen emberek arcáról nem csupán a művész által láttatni kívánt érzelmek, de a kép készültének idejében hatással lévő kultúra és társadalom is leolvasható. Elég egyetlen plusz mosoly és az egész koncepció átalakul. KultOrigoEzért lett szabadúszó színésznő Tompos Kátyahttp://www.life.hu/kult/20190915-ezert-lett-szabaduszo-szineszno-tompos-katya-jaszai-mari-dij.htmlHazánk egyik legsikeresebb színésznője úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében. KultFotó: Mudra László - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.