Tíz kreatív Emmy-díjat zsebelt be a Trónok harca

Forrás: HBO -
Emmy-díj Trónok harca Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada, a Csernobil című sorozat hét díjat kapott a korlátozott epizódsorozatok kategóriában, a Free Solo - Mászókötél nélkül című filmet a dokumentumfilmek között szintén hét díjjal jutalmazták.

A hét végén Los Angelesben rendezték meg a televíziós Oscarnak nevezett Emmy-díjak szeptember 22-i átadását megelőzően a kreatív, technikai Emmy-díjátadót.

Tarolt a Trónok harca utolsó évada Forrás: HBO

Kreatív Emmy-díjjal jutalmazták Cherry Jones und Bradley Whitford színészeket A szolgálólány meséje című drámasorozatban való vendégszereplésükét, valamint Jane Lynchet és Luke Kirbyt a The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéksorozatban nyújtott vendégszereplésükért.
Utóbbi sorozat a vígjáték kategóriában hat díjat zsebelt be.

A legjobb dokumentumfilmnek járó kreatív Emmy-díjat kapta továbbá a Michael Jackson állítólagos szexuális molesztálásait feldolgozó Neverland elhagyása című film.

Animációs kategóriában a Simpson család legújabb sorozata, a The Simpsons: Mad About the Toy nyert.

Két díjat nyert el a Netflix gyártásában készült új David Attenborough-minisorozat, az Our Planet.
Az Emmy-díjakat szeptember 22-én adják át Los Angelesben.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.