A Joker nyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari -
Joker velencei filmfesztivál Todd Phillips
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Todd Phillips rendező Joker című filmje nyerte el a 76. Velencei Filmfesztivál legjobb filmért járó fődíját, az Arany Oroszlánt a szombati zárónapon.

A második legrangosabb velencei elismerést, a zsűri nagydíját Roman Polanski J'accuse (Vádolom!) című alkotása nyerte el. Polanski a film címét Émile Zola azonos témájú regényétől kölcsönözte.
A legjobb színésznőnek járó díjat (Voli Cup) a francia Ariane Ascaride kapta a szintén francia Robert Guediguian által rendezett Gloria Mundi című filmben játszott szerepéért.
A legjobb színésznek járó Volpi Cupot az olasz Luca Marinellinek ítélték oda a Martin Eden című Jack London-adaptációban alakított szerepért. A rendező az olasz Pietro Marcello volt.
A zsűri különdíját Franco Maresco olasz rendező szatirikus dokumentumfilmje (A maffia már nem az, ami volt régen) kapta meg.
A legjobb rendező a svéd Roy Andersson lett A végtelenségről című novellasorozatáért.
A legjobb forgatókönyvnek járó díjat a kínai Yonfan érdemelte ki a Cherry Lane, 7-es szám című romantikus regényfeldolgozásáért, amely a 60-as évek Hongkongjában játszódik.
Versenyen kívül, a Sconfini szekcióban kapta meg a legjobb filmért járó díjat Nate Parker American Skin című filmje.
A szombaton véget ért fesztiválon - amely szeptember 4-én kezdődött - 21 film versenyzett a fődíjért.
A velencei a legnagyobb múltú filmfesztivál a világon, 1932-ben rendezték meg először.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Idén is megrendezik az Agatha Christie Fesztivált Budapestenhttp://www.life.hu/kult/20190907-iden-is-megrendezik-agatha-christie-fesztivalt-budapesten.htmlKulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai programokkal is várják az érdeklődőket szeptember 14-én és 15-én az Agatha Christie Fesztiválon a budapesti MOM Kulturális Központban.KultOrigoElhunyt LaShawn Daniels, a Destiny's Child dalszerzőjehttp://www.life.hu/kult/20190906-elhunyt-lashawn-daniels-a-destinys-child-dalszerzoje-autobalesetben.html Autóbalesetben életét vesztette LaShawn Daniels amerikai Grammy-díjas dalszerző. A Destiny's Child, Lady Gaga, Toni Braxton és mások számos slágerének komponistája kedden, 41 évesen hunyt el Dél-Karolina államban. Kult--Elhunyt Kocsár Miklós zeneszerző, a nemzet művészehttp://www.life.hu/kult/20190829-elhunyt-kocsar-miklos-zeneszerzo-a-nemzet-muvesze.htmlÉletének 86. évében, csütörtökön elhunyt Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA Titkársága az MTI-vel. KultOrigoEgyre több nő jut főszerephez Hollywoodbanhttp://www.life.hu/kult/20190905-egyre-tobb-no-jut-foszerephez-hollywoodban-del-kaliforniai-egyetem-annenberg-kommunikacios-es.htmlA korábbinál sokkal több nő jutott főszerephez Hollywoodban, továbbá nagyobb arányban voltak nők a rendezők között és más fontos filmes pozíciókban a tavalyi évben - állapította meg két új amerikai tanulmány.KultOrigoSziget 2019 – Kádár Tamás: „Minél erősebb fellépősort szeretnénk a jövőben is”http://www.life.hu/kult/20190814-sziget-2019-kadar-tamas-minel-erosebb-felleposort-szeretnenk-a-jovoben-is.html „A jövő évekre is cél marad, hogy a Sziget nagyszínpadának minél erősebb legyen a fő fellépősora. A tervek között szerepel, hogy a többi nagyobb helyszínen is elérjük ezt és ezekre is több pénzt tudjunk fordítani” – mondta Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője a keddi zárónapon az MTI-nek. Kifejtette, az idei, immár 27. Sziget egy hároméves növekedési terv második esztendeje. Tavaly rekordszámú látogató, 565 ezer ember szórakozott a fesztiválon, idén ettől valamivel elmaradnak, várhatóan 530 ezer lesz a végső szám. KultOrigoBrit uralom a Sziget Nagyszínpadán hétfőnhttp://www.life.hu/kult/20190812-brit-uralom-a-sziget-nagyszinpadan-florence-the-machine-tom-odell-es-a-catfish-and-the-bottleman.htmlUtolsó előtti napjához ért a Sziget Fesztivál, de még a nagy záróshow előtti napra is bőven tartogat világsztárokat. Új lemezével érkezik a Florence + The Machine, a Catfish and the Bottleman és Tom Odell is a Dan Panaitescu Nagyszínpadra. Lássuk mi a mai menü. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.