Programajánló: a legjobb nyár végi programok

bva2019 Nyár programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs még programod a nyár utolsó napjaira? Összegyűjtöttünk néhányat.

Fina Junior Világbajnokság

Ezen a hétvégén együtt szurkolhatunk a fiatal magyar úszótehetségeknek, ugyanis idén 7. alkalommal kerül megrendezésre a FINA Junior Úszó Világbajnokság, ahol izgalmas összecsapásoknak lehetünk szemtanúi a Duna Arénában.
További infók itt.

Időpont: 2019. augusztus 20-25.
Helyszín: Budapest, Duna Aréna

Fina Junior Világbajnokság Forrás: fina-budapest2019.com

Budapest Urban Games

Augusztus 31-én negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Gamest (BUG). Az indulók több sportágban is megmérkőzhetnek egyénileg vagy csapatban. A Klauzál téren a sportközösségek két vérbeli csapatsportágban, a grundfociban és streetballban mérethetik meg magukat. A futás és laser run gyönyörű helyszínen, a Citadellán kerül megrendezésre. A falmászás szerelmesei a lehető legizgalmasabb helyszínen, a budai várfalon tehetik próbára tudásukat. Valamint a legmagasabb szintű biztonsági intézkedések mellett kerül sor a Duna-átúszásra a Műegyetem rakparton.
Az esemény idén is mindenki számára ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött.

További részletek: Web, Facebook

Időpont: 2019. augusztus 31.
Helyszín: Budapest egyes helyszínein

Budapest Urban Games Forrás: arpadkurucz.com/Kurucz Árpád

Györöki Szüret és XVII. Halászléfőző Fesztivál

A régi szüretek hangulatát idézi meg a már hagyománnyá vált vidám, jelmezes szüreti felvonulás maskarásokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal és az elmaradhatatlan boros lovas kocsival. A lelkes csapatok által elkészített ízletes halászlevek kóstolása után kirakodóvásár, folklór- és gyermekműsorok, operettmelódiák, este pedig szüreti bál várja a vendégeket. Ideális családi, baráti program minden korosztály számára.

Időpont: 2019. augusztus 31.
Helyszín: Balatongyörök, móló melletti sétány

Györöki Szüret és XVII. Halászléfőző Fesztivál Forrás: Facebook/Tourinform Balatongyörök

Állatkertek Éjszakája

Országszerte 12 település 13 állatkertje, vadasparkja, valamint „állatos" bemutatóhelye várja az érdeklődőket augusztus 30-án, az Állatkertek Éjszakáján. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják. A részletes intézményenkénti programokat és egyéb kapcsolódó információkat az egyes állatkertek a saját honlapjukon teszik közzé.

Időpont: 2019. augusztus 30.
Helyszín: Országszerte

Állatkertek Éjszakája Forrás: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Szegedi Ifjúsági Napok

Az ország nyárzáró zenei fesztiválja idén is a szegedi Partfürdőn kerül megrendezésre. A 4 napos fesztiválon számos hazai és külföldi fellépő gondoskodik a buli hangulatáról.
A programokról bővebb infórmáció itt.

Időpont: 2019. augusztus 28-31.
Helyszín: Szeged, Partfürdő

Szegedi Ifjúsági Napok Forrás: Facebook/Szegedi Ifjúsági Napok - SZIN

Székhelyi József családja egy év után is küzd a halála miatti veszteséggelhttp://www.life.hu/kult/20190822-szekhelyi-jozsef-csaladja-egy-ev-utan-is-kuzd-a-halala-miatti-veszteseggel.htmlSzékhelyi József bár mindent megtett a gyógyulásáért, egy éve mégis legyőzte a rák. Családja a mai napig gyászolja a 71 éves korában elhunyt Jászai Mari-díjas színészművészt. Kult--Elhunyt Fekete Gyula, vagy ahogy mindenki ismeri, Szaxi Maxihttp://www.life.hu/kult/20190822-elhunyt-fekete-gyula-vagy-ahogy-mindenki-ismeri-szaxi-maxi.htmlHosszú betegség után távozott az élők sorából a Hungária együttes szaxofonosa, Fekete Gyula, vagyis Szaxi Maxi. Kult--Pár nap és látható lesz a Patrick Swayze életéről szóló dokumentumfilmhttp://www.life.hu/kult/20190821-par-nap-es-lathato-lesz-a-patrick-swayze-eleterol-szolo-dokumentumfilm.htmlSzeptember 14-én lesz 10 éve, hogy a Ghost és a Dirty Dancing sármos sztárja 57 éves korában elhunyt. A halálos hasnyálmirigyrák azonban nem vehette el a színészt a rajongóitól, életéből ugyanis film készült. Kult--Neo visszatér! A Mátrix 4. részében Keanu Reeves és Carrie-Anne Moss is szerepelni foghttp://www.life.hu/kult/20190821-neo-visszater-a-matrix-4-reszeben-keanu-reeves-es-carrieanne-moss-is-szerepelni-fog.htmlAz idén márciusban 20 éve mozikba kerülő Mátrix egyedi látványvilágával és már-már filozofikus mélységekig menő mondanivalójával az egyik legmeghatározóbb alkotássá vált. A trilógia folytatásáról már lehetett pletykákat hallani, de most meg is erősítették. A csapatban Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss mellett a rendezőpáros egyik fele, Lana Wachowski is fix helyet tudhat a magáénak. Kult--Megvan a 25. James Bond-film címehttp://www.life.hu/kult/20190821-megvan-a-25-james-bondfilm-cime.htmlMegvan a 25. James Bond-film címe: No Time to Die (Nincs idő meghalni) - jelentették be a producerek. Kult--Átadták a Petőfi Zenei Díjakat Zamárdibanhttp://www.life.hu/kult/20190821-atadtak-a-petofi-zenei-dijakat-zamardiban.htmlTizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján kedd este. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.