Elhunyt Török Zsolt hegymászó

halál Török Zsolt (hegymászó) hegymászó baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fogarasi havasok egyik szakadékában találtak rá Török Zsolt hegymászó holttestére.

Három napig nem adott életjelet magáról Török Zsolt hegymászó, aki a Fogarasi havasokat szerette volna meghódítani. Családja riasztotta a hatóságokat, akik a Negoj csúcs alatt, egy szakadékban találták meg a testét.

Nagy népszerűségnek örvend, de veszélyes sport a hegymászás (Illusztráció) Forrás: AFP/Handout

Török Zsolt az egyik legeredményesebb romániai hegymászó volt. Ő vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót, amely eljuttatta a román zászlót a Himalája 8125 méter magas csúcsára, a Nanga Parbatra.

Ötvenéves lett milliók hollywoodi kedvence: Edward Norton legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20190806-edward-norton-otveneves-fontos-filmszerepek.htmlAugusztus 18-án ünnepli jubileumi, félszázadik születésnapját a még mindig kisfiús sármmal rendelkező Edward Norton, aki a karrierje során a legkülönfélébb szerepekben bizonyította be, mennyire sokoldalú és nagyszerű színész. Összegyűjtöttük ezek közül a legfontosabbakat. KultOrigoElhunyt Patricia Louisianna Knop forgatókönyvíróhttp://www.life.hu/kult/20190818-elhunyt-patricia-louisianna-knop-forgatokonyviro.html78 évesen hosszú beetgség utén hunyt el Patricia Louisianna Knop forgatókönyvíró.KultOrigoSzuperhősök a múltban – Galériahttp://www.life.hu/kult/20190816-szuperhosok-a-multban.htmlKorábbi évszázadokba repíti vissza a modern kor szuperhőseit egy francia fotós. KultOrigoSziget 2019: így néz ki a Hajógyári-sziget télen és a fesztivál idejénhttp://www.life.hu/kult/20190816-sziget-2019-igy-nez-ki-a-hajogyari-sziget-telen-es-a-fesztival-idejen.htmlKülönleges élményben lehet része annak, aki nagy rajongója a Sziget Fesztiválnak, és a zenei rendezvényen kívül is kilátogat a Hajógyárira, hiszen nosztalgikus látványt biztosít a terület. Január 7-én, az országot borító legnagyobb havazás után kilátogattunk az Óbudai-szigetre, hogy megörökítsük, milyen a fesztivál különböző ikonikus területe, majd pontosan azoknál a kameraszögeknél fotóztunk a Sziget teltházas napján. KultOrigoSzombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesenhttp://www.life.hu/kult/20190813-szombaton-kezdodik-a-bujtor-istvan-filmfesztival-balatonszemesen.htmlSzombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval várják az érdeklődőket. KultOrigoHat magyar film versenyez Szarajevóbanhttp://www.life.hu/kult/20190814-hat-magyar-film-versenyez-szarajevoban-a-filmfesztivalon.htmlHat magyar film, Szabó Réka, Bársony Katalin, Tóth Luca, Andrasev Nadja, Moldovai Katalin és Gyulai Panni alkotásai versenyeznek a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon a Szarajevó Szíve díjakért. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.