Elhunyt Edward Lewis, a Spartacus és az Eltűntnek nyilvánítva producere

Forrás: http://drpatrickomalley.com -
halál Spartacus producer Edward Lewis Eltűntnek nyilvánítva
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Spartacus és az Eltűntnek nyilvánítva producere, Edward Lewis 99 évesen elhunyt.

Elhunyt 99 évesen Edward Lewis, a Spartacus és az Eltűntnek nyilvánítva producere. Lewis lánya, Susan közleménye szerint július 27-én hunyt el Los Angeles-i otthonában, felesége, Mildred Lewis pedig 98 évesen még áprilisban ment el – írta a Hollywood Reporter kedden.

Edward Lewis és felesége, Mildred 73 évig élt házasságban.

Producertársakként számos filmen, musicalen és regényen dolgoztak együtt. Costa-Gavras Eltűntnek nyilvánítva című filmjéért is megosztva kapták producerként a legjobb filmnek járó Oscar-jelölést 1983-ban.

Elhunyt a híres producer Forrás: http://drpatrickomalley.com

Lewis kilenc olyan filmen is dolgozott producerként vagy executive producerként, amelyet John Frankenheimer rendezett, köztük a Hét májusi nap (1964), a Második lehetőség (1966) és A nagy verseny (1966) című alkotásokon. A második lehetőség című produkcióban alkalmazta a feketelistára került John Randolph színészt is.

A háború után Los Angelesbe költözött, 1946-ban összeházasodott Mildreddel – akivel két lányuk született –, és 1949-ben már együtt dolgoztak a Balzac művéből (Mercadet, a pénz királya) készült, The Lovable Cheat című filmen, amelyben Buster Keaton szerepelt.

A producer házaspár aktívan kiállt polgári jogi ügyek mellett,

számos adománygyűjtés házigazdái voltak.
Nagy világjárók és gyűjtők voltak, gyűjteményük egy részét a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum (LACMA) kiállításai számára adták kölcsön – írja az MTI.

Elhunyt Orosz János képzőművészhttp://www.life.hu/kult/20190813-elhunyt-orosz-janos-kepzomuvesz.htmlÉletének 87. évében, augusztus 7-én elhunyt Orosz János festő, szobrász, grafikus. Kult--Brit uralom a Sziget Nagyszínpadán hétfőnhttp://www.life.hu/kult/20190812-brit-uralom-a-sziget-nagyszinpadan-florence-the-machine-tom-odell-es-a-catfish-and-the-bottleman.htmlUtolsó előtti napjához ért a Sziget Fesztivál, de még a nagy záróshow előtti napra is bőven tartogat világsztárokat. Új lemezével érkezik a Florence + The Machine, a Catfish and the Bottleman és Tom Odell is a Dan Panaitescu Nagyszínpadra. Lássuk mi a mai menü. Kult--Sziget 2019: Egy New York-i csapat, a Big Thief a világhír előtthttp://www.life.hu/kult/20190812-sziget-2019-egy-new-yorki-csapat-a-big-thief-a-vilaghir-elott.htmlAz elkövetkező évek egyik lehetséges rockszenzációjának tartott Big Thief játszik hétfőn délután a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán. Az Európában még kevéssé ismert amerikai zenekar énekese és gitárosa is azt mondta: a népszerűségnél fontosabb, hogy a dalaik egyre több emberhez eljutnak. KultOrigoSziget 2019: így bulizták át a hétvégét a szigetlakókhttp://www.life.hu/kult/20190812-sziget-2019-igy-buliztak-at-a-hetveget-a-szigetlakok.htmlTúl vagyunk az idei Sziget Fesztivál felén, nézzük, hogyan buliztak hétvégén a szigetlakók! KultOrigoIlyen volt a Sziget Fesztivál első 3 napja – Fotókhttp://www.life.hu/kult/20190810-ilyen-volt-a-sziget-elso-3-napja.htmlCikkünkben összegyűjtöttük a Sziget Fesztivál első három napjának legjobb pillanatairól készült képeket! KultOrigoMartin Garrixszel indul a hétvége a Szigetenhttp://www.life.hu/kult/20190809-martin-garrixszel-indul-a-hetvege-a-szigeten.htmlPénteki naphoz illően egy igazi, partizenében bővelkedő napnak nézünk elébe a Szigeten, ahol a Dan Panaitescu Nagyszínpad programját a holland DJ fenomén, Martin Garrix zárja, de elhozza slágereit Tove Lo is, míg a Mastercard Stage by A38 sátorban singer-songwriterekkel ugorhatunk fejest a hétvégébe. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.